Читај ми!

Novak: Usudite se da sanjate velike snove, sve je moguće

Novak Đoković, pun emocija nakon što mu je uručen pehar, prvo je zahvalio Stefanosu Cicipasu, a potom i imao poruku za mlade koji dolaze da sanjaju velike snove. Novak je zahvalio i svom timu i osvrnuo se na sve što se događalo na ovom turniru.

Novak Đoković je savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6, 7:6 i osvojio 10. titulu na Australijan openu.

"Pre svega moram da zahvalim Stefanosu. Hvala ti puno na poštovanju i blagim, finim rečima. Obojica smo se složili, na terenu smo strašni rivali, ali bez obzira na to ko je na drugoj strani mreže, treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika. Ja priznajem tvoj trud, neverovatan turnir koji si imao.

Nisi imao sreće večeras, bila je velika bitka. Ovo definitivno nije tvoje poslednje grend slem finale, imaš mnogo vremena, mnogo više od mene. Voleo bih da čestitam i tvom timu, tvojoj porodici. Znam koliko vremena provodite kako bi ti postao bolja osoba, bolji teniser i na terenu i van njega.

Ti si jedan od najprofesionalnijih tenisera na turu, jedan od najzanimljivijih momaka, izuzetno si interesantna osoba. Voleo bih da na kraju kažem nešto o naše dve zemlje – Grčkoj i Srbiji.

Naše dve male zemlje nemaju bogatu tenisku tradiciju. Nismo imali previše igrača na koje možemo da se ugledamo, tako da poruka za bilo kog mladog tenisera i teniserku koji dolaze – usudite se da sanjate velike snove, sve je moguće. Nemojte da dozvolite da vam bilo ko oduzme snove. Što teže detinjstvo imate, postajete snažniji, Stefanos i ja smo dokaz toga.

Kakvo putovanje za mene i moju porodicu, ne znam odakle da počnem. Znam da me tolerišete ponekad, čak i moje najgore strane. Cenim ljubav i podršku koju dobijam. Ne znam da li ćeš mi, Gorane (Ivaniševiću), nekada oprostiti za ono što sam radio sve ove godine. Ovaj trofej je moj, koliko i vaš!

"Vratio sam se ove godine... Hvala svima koji su učinili da se osetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto najbolje igram u karijeri baš u Australiji, ispred legendarnog 'Roda Lejvera'. Trudim se da se uštinem, ovo je dugo putovanje. Samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri-pet nedelja. Ovo je najveća moja pobeda u životu s obzirom na to kakve su okolnosti. Hvala organizatorima, nadam se da ćemo se videti i sledeće godine", zaključio je Đoković.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво