Читај ми!

Cicipas i Siner u osmini finala Australijan opena, eliminisan Nadalov dželat

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je Talona Grikspora 3:0 u setovima i plasirao se u osminu finala Australijan opena, gde će igrati protiv Janika Sinera, koji je posle velikog preokreta savladao Martona Fučoviča. Japanac Jošihito Nišioka bio je bolji od Mekenzija Mekdonalda, Amerikanca koji je prethodno eliminisao Rafaela Nadala.

Četvrti teniser sveta Stefanos Cicipas opravdao je ulogu favorita i za nešto više od dva sata pobedio je Talona Grikspora 3:0 u setovima (6:2, 7:6, 6:3).

Grk je imao problema samo u drugom setu, a rivalu nije dozvolio nijedan brejk. Kao ni u prva dva kola u Melburnu, Cicipas ni danas nije izgubio nijedan set.

Treći nosiolac će se u osmini finala sastati sa Janikom Sinerom, koji je posle velikog preokreta eliminisao Martona Fučoviča. Meč je trajao nešto više od tri i po časa, a Italijan je na kraju slavio 3:2 (4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0).

Šesnaesti igrač sveta bio je na ivici poraza, ali je od trećeg seta zaigrao mnogo bolje i rivalu je do kraja meča prepustio samo tri gema. Italijan je tako prvi put u karijeri uspeo da se vratio posle izgubljena prva dva seta.

Kanađanin Feliks Ože-Alijasim je u četiri seta bio bolji od Fransiska Serundola iz Argentine (6:1, 3:6, 6:1, 6:4).

Sedmi igrač sveta nije blistao, ali je u ključnim poenima pokazao da je mnogo kvalitetniji rival od Južnoamerikanca, trenutno 29. na ATP listi. Ože je iskoristio šest od čak 20 brejk lopti, dok je Serundolo uspeo samo dva puta da oduzme servir protivniku.

Ožeov protivnik u osmini finala biće Čeh Jirži Lehečka, trenutno 71. igrač sveta, koji je napravio iznenađenje i posle preokreta pobedio Kamerona Norija u pet setova (6:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:4) za tri časa i 15 minuta igre.

Dvadesetjednogodišnji Čeh je tako ostvario najbolji rezultat u karijeri pošto nikada ranije nije prošao ni prvo kolo nekog grend slem turnira.

Češki igrač je iskoristio šest od 11 brejk lopti, dok je 12. igrač sveta realizovao samo tri od deset brejk šansi.

Takmičenje u Australiji nastavlja i Jošihito Nišioka. Japanac je u tri seta (7:6, 6:3, 6:2) bio bolji od Mekenzija Mekdonalda, američkog tenisera koji je prethodno eliminisao branioca titule Rafaela Nadala.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво