Читај ми!

Novak poručio iz Adelejda na srpskom: Srećan Badnji dan svima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković čestitao je svim pravoslavnim vernicima Badnji dan u izjavi posle pobede nad Denisom Šapovalovim u Adelejdu.

Đoković je na prvom turniru ove sezone obezbedio plasman u polufinale trijumfom nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim 6:3, 6:4.

Novak je u izjavi posle duela istakao da je stanje na terenu bilo neizvesnije nego što se činilo na semaforu. 

"Prvo hvala što ste došli, sjajna atmosfera i podrška za obojicu i uvek napravite ove noćne sesije specijalne za nas igrače. Konačni rezultat verovatno ne daje pravu ideju šta je bilo na terenu. Bilo je neizvesno. U prvom setu je bilo iscrpljujuće za obojicu, mnogo drugih razmena, on je napravio nekoliko duplih grešaka u šest-sedam gemova prvog seta, što sam iskoristio. U drugom setu sam ostao u momentumu. Zadovoljan kako sam odigrao", rekapitulirao je Novak meč iz svog ugla.

Na konstataciju da on i njegovi fanovi na tribinama, koji su ga pratili tokom meča, obeležavaju nadolazeći pravoslavni Božić, Novak je odgovorio na srpskom, čestitajući svima Badnji dan. 

"Srećno Badnje veče svima koji slave", kratko je rekao Đoković, ispraćen aplauzom sa tribina. 

Prvi nosilac turnira u Adelejdu ističe da se sa tolikom podrškom na tribinama oseća kao kod kuće. 

"Ponosan sam, zahvalan. Ja vas volim. Blagosloven sam što igram na ovom nivou, nikad mečeve ne uzimam zdravo za gotovo. Kao da igram kod kuće, zahvalan sam za tu podršku", rekao je Đoković.

Protivnik u polufinalu biće mu Rus Danil Medvedev.

"Nadam se još jednoj dugoj noću, verujem da neće biti kratkih poena sutra, iako obojica serviramo dobro. Protiv Danila morate biti spremni na dug meč. Jedan od najboljih igrača na svetu u poslednjih nekoliko godina, bivši broj jedan. Imali smo sjajne borbe u prethodnih nekoliko godina", zaključio je Novak. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво