Đoković: Mnogo sam se mučio, nisam se osećao dobro

Novak Đoković je posle iscrpljujuće pobede nad Danilom Medvedevim rekao da nije pomišljao o predaji, iako se nije osećao dobro u pojedinim periodima meča.

Đoković je nadigravanjem Medvedeva prošao grupnu fazu sa maksimalnim učinkom od tri pobede u tri kola.

"Nisam se fizički dobro osećao u trećem setu, mnogo sam se mučio. To je ipak bitka, bilo je bitno da ostanem u igri. Jako sam ponosan što sam uspeo da pronađem neophodnu energiju i fokus da se vratim u meč", izjavio je Novak.

Đoković je istakao da je mu je ova pobeda veliko olakšanje.

"Danil i ja smo imali velike bitke i ranije, znao sam da je ovo njegov poslednji meč u sezoni. Nije želeo da mu se sezona završi porazom. Odlično sam počeo, imao sam rane šanse i brejk lopte, ali je u važnim momentima dobro igrao. Mislim da je bila jedna brejk lopta na dug reli u drugom setu, sve ostalo su bili dobro servisi", istakao je Đoković na konferenciji za medije nakon meča.

Dodao je da nije razmišljao o tome da namerno izgubi meč.

"Gubio sam 4:5, on je servirao za pobedu i ja samu uspeo da mu pročitam servise, stabilizujem igru i dobijem taj-brejk. Prvih šest poena je bilo sjajno. Teška tri meča za njega, svaki put je izgubio 7:6 u trećem. Nisam mislio da 'tankujem'. Ne znam kakva su pravila. Da sam kojim slučajem odlučio da odustanem, ne znam da li bih mogao da igram. Ovaj meč je bio veoma važan za mene, jednostavno sam želeo da pobedim, bez obzira što sam se već kvalifikovao", zaključio je svetski broj sedam.

Novak u subotu od 21 sat igra u polufinalu završnog turnira u Torinu protiv američkog tenisera Tejlora Frica.