Čitaj mi!

Đoković može u Australiju - trogodišnja zabrana ulaska u zemlju zvanično poništena

Ministarstvo za imigracije Australije izdalo je saopštenje o odluci ministra Endrjua Džajlsa da preinači odluku svog prethodnika o ukidanju privremene vize Novaku Đokoviću u januaru ove godine. Tako se najboljem srpskom teniseru automatski briše trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, pa će definitivno početkom naredne godine moći da zaigra na Australijan openu.

Pre nekoliko dana australijski mediji su javili, a Rojters preneo, da će najbolji srpski teniser Novak Đoković moći da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Australije.

Australijski ministar za imigraciju Endrju Džajls sada se i zvanično oglasio i poništio odluku svog prethodnika o ukidanju privremene vize Novaku Đokoviću u januaru ove godine.

Tako se najboljem srpskom teniseru automatski briše i trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, nakon što je početkom ove godine deportovan i nakon što mu je tadašnji ministar Aleks Hok i drugi put poništio vizu, što je značilo da mu je povratak u zemlju zabranjen naredne tri godine.

Kako je utvrđeno da nije postajala osnova za poništenje vize, Džajls je odobrio zahtev Đokovićevog advokatskog tima za poništenje odluke. 

Sledeći potez je da se Đoković, na poziv Australijen opena, prijavi za vizu koja će mu biti odobrena posle redovne proceduralne provere.

Ovo znači da će Đoković, koji trenutno igra na Završnom turniru u Torinu, u januaru pokušati da osvoji desetu titulu u Melburnu, odnosno 22. grend slem trofej, čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Australijan open je na programu od 16. do 29. januara predstojeće godine.