Читај ми!

Rud posle velike borbe u tri seta nadigrao Frica i obezbedio polufinale

Norvežanin Kasper Rud savladao je Amerikanca Tejlora Frica sa 2:1 po setovima 6:3, 4:6, 7:6 i tako obezbedio polufinale završnog turnira u Torinu. U poslednjem kolu Zelene grupe igraju se mečevi Rud – Nadal i Fric – Ože-Alijasim.

Velika borba u tri seta. Prvi je dobio Norvežanin. Uzvratio je Fric u drugom setu, da bi posle velike borbe i taj-brejka meč bio rešen u taj-brejku. Tas na vagi prevagnuo je na stranu Norvežanina. Meč je trajao dva sata i 14 minuta igre. Fric ima priliju da u direktnom duelu sa Ože Alijasimom odluču ko će u polufinale. Nadal je ovakvim raspletom izgubio šansu da se nađe u polufinalu.

Rud je krenuo silovito, sjajnim servisima lako je osvojio uvodni gem. Odmah je napao, uhvatio je rivala "na spavanju", osvojio tri vezane brejk prilike iskoristio je treću i stigao do ranog brejka. Naredni gem je osvojio bez izgubljenog poena i tako potvrdio brejk.

Stečenu prednost Norvežanin je lako održao do kraja seta. Nije dozvolio rivalu da se vrati i osvojio je prvi set sa 6:3. Prvi set trajao je 32 minuta igre.

Nastavak je doneo mnogo bolji i neizvesniji tenis. Velika borba za svaki poen. U drugom gemu Fric je imao priliku, ali nije uspeo da iskoristi nijednu od tri brejk prilike.

Usledio je nešto mirniji period igre u kome su oba tenisera lako osvajala svoje servise, četiri gema u kojima su protivnici uspeli da osvoje samo po jedan poen na servis rivala.

Deseti gem odlučio je set. Fric je napao servis rivala i odveo ga da se igra na razliku. Potom je iskorio set i brejk loptu i stigao do izjednačenja u setovima - 6:4 u drugom setu.

Odlučujući set doneo je veliku borbu dva ravnopravna rivala. Nakon prvih četiri gema u kome su rivali lako osvojili svoje servise prvi je zapretio Rud. U gemu u kome se igralo na razliku dva puta nije uspeo da iskoristi brejk priliku. Odličnm igrom u polju Fric je uspeo da se odbrani.

Ponovo su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je meč rešen u taj-brejku.

Prvi je do prednosti stigao Rud, na samom startu oduzeo je servis rivalu, a potom je dobio svoja dva servisa i poveo sa 3:0. Potom je stigao i do drugog mini-brejka prednosti i poveo sa 4:1.

Na promeni strana Norvežanin je vodio sa 5:1. Potom je Fric uspeo da vrati jedan mini-brejk i tako smanji zaostatak. Usledila su još dva osvojena poena Frica na svoj servis i prilazi na 5:4.

Ipak, Rud prvi osvaja meč loptu. Međutim Fric ponovo oduzima servis rivalu vraća i drugi mini-brejk. Potom je bio siguran na svoj servis za izjednačenje.

Novi mini-brejk i Rud osvaja drugu meč loptu, ponovo na svoj servis. Ovu priliku nije propustio i osvaja set i meč - 8:6 u taj brejku.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво