Читај ми!

Simona Halep suspendovana zbog dopinga

Rumunska teniserka Simona Halep (31) suspendovana je iz tenisa, pošto je pozitivna na testu na doping.

Višestrukoj grend slem šampionki i bivšem broju jedan u VTA konkurenciji pronađen je uzorak Roksadustata u uzorcima uzetim tokom Ju-Es opena.

Xalep se oglasila na društvenim mrežama tim povodom, ističući da kreće borba za istinu. "Danas počinje meč mog života: borba za istinu. Obaveštena sam da sam pozitivna na supstancu koja se zove Roksadustat u vrlo nisim količinama, što je najveći šok u mom životu.

Tokom čitave moje karijere, ideja o varanju mi nikad nije padala na pamet, to je potpuno suprotno vrednostima kojima sam učena. Suočena sa nepoštenom situacijom, osećam se zbunjeno i izdano.

Boriću se do kraja kako bi dokazala da nikad nisam svesno uzimala zabranjene supstance i verujem da će, pre ili kasnije, istina izaći na videlo.

Ne radi se o titulama ili novcu. Radi se o časti i ljubavi prema tenisu koju sam razvila u poslednjih 25 godina", napisala je Halep u saopštenju. 

Devetoj teniserki sveta su najveći uspesi u karijeri osvajanje Vimbldona 2019. i Rolan garosa 2018. godine, a igrala je i finale Australijan opena.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво