Čitaj mi!

Đoković za sat vremena počistio Garina sa terena u Astani

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Kristijana Garina sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1, i plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Astani.

Garin nemoćan protiv sjajnog Đokovića

Najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću sat vremena je bilo dovoljno da sa terena "počisti" Kristijana Garina, koji se danas u Astani ništa nije pitao.

Đoković je sigurno osvajao svoje servis-gemove, a gotovo da nije bilo gema u kojem je servirao Garin, a da Đoković nije zapretio. Od ukupno osam brejk lopti, iskoristio je čak pet, a protivniku nije dozvolio nijednu.

Prepustio je najbolji srpski teniser Čileancu samo po gem u svakom od setova i plasirao se u drugo kolo turnira u Astani, gde ga u četvrtak čeka Holanđanin Botik van de Zandšlup, trenutno 34. igrač na ATP listi. 

ATP turnir u Astani, serije 500, igra se za nagradni fond od 2.054.825 dolara.

Foto: ATP

Pobeda Đokovića - 2:0 (6:1, 6:1)

Novak Đoković je za samo nepuna 62 minuta igre pobedio Kristijana Garina 2:0 u setovima (6:1, 6:1) i plasirao se u drugo kolo turnira u Astani.

Još jedan brejk Đokovića - 5:1 (6:1)

Serviraće Đoković za pobedu, pošto je napravio još jedan brejk u Astani i vodi 5:1 u drugom setu protiv Garina.

Brejk Đokovića u četvrtom gemu drugog seta - 3:1 (6:1)

Pravi Đoković i četvrti brejk na meču i vodi 3:1 u drugom setu. Od šest brejk lopti, koliko ih je imao do sada, srpski teniser je iskoristio četiri, a protivniku nije "ponudio" nijednu.

Đoković - Garin 1:1 (6:1)

Igralo se u prvom gemu drugog seta prvi put na razliku pri Đokovićevom servisu, ali je srpski teniser poveo 1:0. Bilo je 40:40 i u narednom gemu, na servis Garina, ali je i Čileanac osvojio svoj prvi gem u drugom setu i sada je 1:1.

Vodi Đoković 1:0 u setovima (6:1)

Nemoćan je Garin protiv Đokovića koji mu je do sada prepustio samo jedan gem i za svega 24 minuta tenisa osvojio prvi set.

Još jedan brejk za Đokovića - 4:1

Srpski teniser osvaja još dva gema zaredom, uključujući i onaj u kojem je Garin servirao. Ima Đoković sada dva brejka prednosti i vodi 4:1 u prvom setu.

Đoković - Garin 2:1

Osvojio je Đoković i prvi gem u kojem je servirao, a zatim se i čileanski teniser upisao na semafor u Astani - 2:1.

Đoković pravi brejk - 1:0

Već u prvom gemu Đoković je izgubio samo jedan poen na servis Garina, pa pravi rani brejk i vodi 1:0.

Počeo je meč

Počeo je meč između Đokovića i Garina u Astani, prvi servira Čileanac.

Teniseri na terenu u Astani

Đoković i Garin su izašli na teren u Astani. Meč će početi nakon zagrevanja...

Posle osvojenog turnira u Tel Avivu, Novak Đoković počinje nastup u prestonici Kazahstana duelom sa Kristijanom Garinom, koji je trenutno 81. igrač na ATP listi.

Đoković i Garin su do sada tri puta odmerili snage i sva tri puta je ubedljivo slavio srpski teniser, bez izgubljenog seta.

Pobedniku ovog duela protivnik u narednom kolu biće Holanđanin Botik van de Zandšlup, trenutno 34. igrač na ATP listi.

Novak Đoković bi trijumfom na turniru u prestonici Kazahstana obezbedio plasman na Završni turnir sezone, koji će biti odigran od 13. do 20. novembra u Torinu.

ATP turnir u Astani, serije 500, igra se za nagradni fond od 2.054.825 dolara.