Читај ми!

Tijafo nadigrao Cicipasa i doneo prvu ekipnu pobedu Timu Sveta u Lejver kupu

Fransis Tijafo nakon preokreta savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (1:6, 7:6, 10:8) i doneo nova tri boda Timu Sveta i ukupnu pobedu u Lejver kupu od 13:8.

Fransis Tijafo je uspeo da posle lako izgubljenog prvog seta napravi preokret i posle velike borbe stigne do pobede protiv Stefanosa Cicipasa i Timu Sveta donese tri boda vredna konačne pobede u Lejver kupu.

Nakon uvodnih gemova koje su teniseri rešili u svoju korist, Cicipas je preuzeo inicijativu i uz dva brejka osvojio sve gemove i rešio prvi set u svoju korist sa 6:1.

Borba se rasplamsala u drugom setu. Tijafo je zaigrao znatno agresivnije i počeo da preti. Cicipas je koristio svaku priliku da napadne servis rivala, ali jedino što je uspeo je da nekoliko gemova produži, pa su se igrali na razliku, ali nije uspeo da izbori brejk priliku. Set je rešen u taj-brejku.

Neizvesna borba i u ovom periodu. Na startu teniseri su razmenili po jedan mini-brejk. Potom su oba tenisera bila sigurna na svom servisu. Na promeni strana rezultat je bio 3:3. Onda su rivali ponovo razmenili po mini-brejk.

Prvi je do set i meč lopte i to na servis rivala stigao Cicipas.  Nakon duge razmene Grk je pogrešio i prilika je otišla u nepovrat - 6:6. Potom Tijafo nije iskoristio set loptu na servis rivala, ali je uspeo da dobije naredni servis Cicipasa i stigao do set lopte na svoj servis.

Grk je uspeo da osvoji naredna dva servisa Tijafoa i dođe do nove meč lopte, ovoga puta na svoj servis. Međutim, Tijafo ponovo dobija poena nakon duge razmene i rezultat je ponovo izjednačen - 9:9. 

Potom je Cicipas propustio još jednu meč loptu na servis protivnika, da bi ponovo oduzeo servis rivalu i tako osvojio i propustio četvrtu meč loptu, i ovog puta na svoj servis.

Nastavljena je velika borba, Tijafo osvaja novi mini-brejk i dolazi do nove set lopte, ovu koristi i stiže do izjednačenja - 13:11 u taj brejku.

Meč je rešen u meč taj-brejku. Ponovo su teniseri razmenili po jedan mini-bejk, a na promenu strana se otišlo pri rezultatu 3:3. Tijafo uspeva da veže četiri poena uz dva mini-brejka i tako dođe do osetnije prednosti - 8:4.

Cicipas se ne predaje, vraća oba mini brejka, ipak greši na svom servisu i rival dolazi do dve meč lopte - 9:7. Prvu na servis Grka nije iskoristio. Drugu na svoj servis koristi za 10:8 i konačnu pobedu Tima Sveta. 

 

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво