Čitaj mi!

Bartoli: Novak će imati najviše titula, Nadal se povlači

Bivša francuska teniserka Marion Bartoli izjavila je da će srpski teniser Novak Đoković biti igrač sa najviše osvojenih grend slem titula i da očekuje da će Španac Rafael Nadal dogodine da se povuče iz tenisa.

Rafael Nadal je osvojio 22 grend slem trofeja, jedan više od Novaka Đokovića.

"Predviđam da će Novak biti teniser sa najviše osvojenih grend slemova. Jedino na tom putu može da ga spreči koronavirus i to što se nije vakcinisao, odnosno da neće moći da učestvuje na gren slemovima, ali nadam se da se to neće dogoditi", rekla je Bartoli za Stadijum astro.

Šampionka Vimbldona iz 2013. godine smatra da Nadalovo telo više ne može da izdrži napore vrhunskog tenisa.

"Ne vidim da će se Nadal profesionalno baviti tenisom posle 2023. godine. To je moje mišljenje, videćemo kako će se razvijati situacija. Često je povređen i telo teško da će moći da izdrži sve te napore, s obzirom na to da je već u poznim teniskim godinama", izjavila je Bartoli.

Francuskinja je od tenisa zaradila malo više od 11 miliona dolara, osvojila je osam titula u karijeri, uključujući i jedini grend slem Vimbldon, a najbolji plasman na VTA listi ostvarila je 2012. godine kada je bila sedma teniserka planete.