Čitaj mi!

Mari o ekipi u Londonu: Velika trojka i jedan klovn

Britanski teniser Endi Mari na duhovit način se izuzeo iz "velike četvorke" svetskog tenisa u koju ga svrstavaju zajedno sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, Špancem Rafaelom Nadalom i najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

Velikani tenisa okupili su se večeras u O2 areni, gde će sutra početi Lejver kup koji će poslužiti kao oproštaj Rodžera Federera od profesionalnog tenisa, a Endi Mari je objavom na Instagramu rekao šta misli o grupi koja se u Londonu sastaje poslednji put.

"Velika trojka i jedan klovn. Ovakvi treninzi se ne viđaju često. Apsolutna je privilegija deliti teren sa ovom trojicom momaka poslednji put", napisao je Mari na svom Instagram nalogu.

Iako je osvojio svega tri grend slema i po tom parametru nije ni blizu Nadala (22), Đokovića (21) i Federera (20), Mari je igrao čak 11 grend slem finala. Pet puta poražen je od srpskog tenisera i tri puta od Federera.

Federer će staviti sutra uveče tačku na profesionalnu karijeru u paru sa Rafaelom Nadalom, a rivali će im biti Amerikanci Džek Sok i Frensis Tijafo.