Čitaj mi!

Federer će poslednji meč igrati u dublu

Proslavljeni švajcarski teniser Rodžer Federer svoj oproštajni meč na Lejver kupu u Londonu odigraće u dubl konkurenciji. Federer i njegov tim procenili su da njegova povreda kolena nije dovoljno sanirana za potencijalno opterećenje tokom meča u singlu.

Švajcarac Rodžer Federer je u utorak doputovao u London i pridružio se "Tim Evrope" sa kojim će nastupiti na revijalnom takmičenju.

Posle vrlo srdačnog susreta sa nekadašnjim velikim suparnikom ali i još većim prijateljem Novakom Đokovićem, pridružio se pripremnim treninzima.

Jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena Švajcarac Rodžer Federer je nedavno najavio, a potom i potvrdio, da će mu predstojeći Lejver kup biti poslednji turnir u karijeri, a nije se znalo u kom meču će nastupiti.


Federer će u Londonu igrati za "Tim Evrope" zajedno sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom, Endijem Marejem, Stefanosom Cicipasem i Kasperom Rudom.

U "Timu sveta" biće Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Aleks de Minor, Fransoa Tiafo i Džek Sok.

Turnir u O2 Areni u Londonu biće i prvo pojavljivanje Đokovića na nekom turniru od Vimbldona, a povratak zvaničnim turnirima Đoković će imati sledeće nedelje, na turniru iz serije 250 u Tel Avivu.

Mečevi na Lejver kupu u Londonu igraće se od 23. do 25. septembra.