Čitaj mi!

Đoković: Rodžere, bila mi je čast, vidimo se u Londonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poručio je da mu je bila čast da bije bitke na teniskom terenu sa legendarnim Rodžerom Federerom i poručio je da jedva čeka da se sa Švajcarcem vidi u Londonu.

Federer je najavio povlačenje posle Lejver kupa u Londonu, gde bi od 23. do 25. septembra trebalo da nastupi u Timu Evrope sa Novakom Đokovićem, Endijem Marijem i Rafaelom Nadalom, čiji je nastup još neizvestan.

"Rodžere, teško je reći rečima šta smo zajedno podelili na pozornici. Preko decenije neverovatnih momenata i bitaka na koje možemo da se osvrnemo. Tvoja karijera je postavila primer kako da se dostigne vrhunski nivo i kako predvoditi ostale sa integritetom. Bila je čast poznavati te na terenu i van njega i tako će biti i u godinama koje dolaze."

Novak Đoković i Rodžer Federer sastali su se 50 puta, a srpski teniser pobedio je u 27 duela.

"Siguran sam da će ti novo poglavlje doneti mnogo neverovatnih stvari sa Mirkom i decom i tvojim voljenima, a tvoji fanovi će i dalje imati mnogo čemu da se raduju. Od naše porodice tvojoj, želimo ti puno sreće, zdravlja i prosperiteta u budućnosti. Radujem se proslavi tvojih uspeha i viđenju u Londonu", napisao je Đoković na Instagramu.

Švajcarac je u karijeri osvojio 20 grend slemova, Srbin ima jedan više (21), dok Španac Rafael Nadal ima 22.