Čitaj mi!

Teniseri Srbije sa Južnom Korejom u meču odluke u Dejvis kupu

Dejvis kup tim Srbije duelom sa selekcijom Južne Koreje nastavlja nadmetanje u B grupi takmičenja grupne faze Dejvis kupa. Mečevi počinju u 16 časova, a njihove tokove možete pratiti na našem portalu.

Reprezentacija Srbije porazom od domaćina Španije u Valensiji je počela takmičenja u grupi B Dejvis kupa i pred njom je prioritet pobede nad selecijom Južne Koreje kako bi zadržala šanse za plasman u dalji niz nadetanja.

Tim Srbije su mnogi smatrali za favorita u ovom duelu ali u ovoj grupi mnogo je neizvesnosti pa će do samog kraja nadmetanja biti neozvesno koja će se selekcija kvalifikovati u dalje nadetanje.

Tim Južne Koreje je nadigran od selekcije Kanade sa 2:1 u prvom duelu grupe D i oovo im je jedina prilika da eventualnom pobedom zadrže i teoretske šanse za plasman u dalje nadmetanje.

U sličnoj situaciji je i tim Srbije, pa sedanljšlji meč može smatrati odlučijućim u grupi B.

Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. a Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A. Ako Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C.

Duel tenisera Srbije i Južne Koreje počinje u 16 časova a njegov tok možete pratiti i na našem portalu.