Читај ми!

Alkaraz osvojio Ju-es open i prvo mesto na ATP listi

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je Ju-Es open pobedivši u finalu Norvežanina Kaspera Ruda sa 3:1 (6:4, 2:6, 7:6, 6:3). Nakon uspeha u Njujorku, tinejdžer iz Španije najmlađi je teniser koji se popeo na prvo mesto ATP liste od 1973. godine, kada je ona ustanovljena.

Pobedom nad Norvežaninom Kasperom Rudom, devetnaestogodišnji Španac ostvario je meteorski uspon u svetskom tenisu.

Svoj prvi meč na nekom ATP turniru Alkaraz je odigrao u februaru 2020. u Rio de Žaneiru kada je imao 16 godina i uspeo je da prođe prvo kolo pobedom nad Vinjolasom.

Samo dve i po godine kasnije, mladi Španac je na svetskom vrhu posle osvajanja prvog grend slema iako je u karijeri osvojio samo šest turnira.

U finalu Ju-Es opena pobedio je Kaspera Ruda sa 3:1, po setovima 6-4, 2-6, 7-6(1), 6-3.

Put do finala nije bio lak. Imao je jedan brejk zaostatka u odlučujućem setu u četvrtom kolu protiv Marina Čilića, u četvrtfinalu je igrao protiv Italijana Sinera ušavši u istoriju kao akter meča koji je najkasnije završio na Ju-Es openu, dok je u polufinalu posle velike borbe u pet setova savladao Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Meč protiv Ruda dobio je nešto lakše, s tim da je Rud već imao iskustvo igranja u finalu grend slema – ove godine u Parizu, kada je poražen od Rafaela Nadala.

Nadal je na nakon pobede Tviteru čestitao mlađem kolegi i predvideo mu veliku karijeru.

"Čestitam ti na prvom grend slemu i broju 1, što je kulminacija tvoje prve sjajne sezone, a siguran sam da će ih biti još mnogo! Veliki trud. Veoma sam ponosan na tebe! Ogromna sreća danas, ali neverovatan turnir i sezona! Nastavi!", napisao je Nadal na Tviteru.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи