Читај ми!

Kirjos eliminisao Medvedeva, Nadalu se otvara put do prvog mesta!

Australijski teniser Nik Kirjos napravio je veliko iznenađenje i eliminisao prvog igrača sveta Danila Medvedeva u četvrtom kolu Ju-Es opena. Kirjos je nastavio sa sjajnim partijama u drugom delu sezone i drugi put u kratkom roku pobedio Medvedeva, koji je u Njujorku branio titulu osvojenu pre 12 meseci – 7:6 (13:11), 3:6, 6:3, 6:2.

Nikov veliki trijumf neće mu samo doneti plasman u četvrtfinale i skok među top 20 tenisera na ATP rang-listi, već će označiti i smenu na vrhu.

Medvedev će ostati bez prve pozicije, a sada se put otvara Rafaelu Nadalu iz Španije, dok šansu da se domognu teniskog trona imaju još Karlos Alkaraz i Kasper Rud.

Trenutno je u najboljoj situaciji Nadal koji ima više od 600 bodova više u odnosu na Alkaraza i Ruda, pa će u zavisnosti od rezultata do kraja takmičenja biti poznato ko će biti novi svetski "broj 1".

Kirjos će posle turnira u najgorem slučaju biti 18. na ATP rang-listi i samo je jednom u karijeri bio bolje plasiran, 2016. godine.

Momak iz Kanbere je ponovo odigrao spektakularan duel protiv Medvedeva, baš kao i pre nekoliko sedmica u Montrealu, potvrdivši da je u životnoj formi.

Prvi set je dobio u dramatičnom taj-brejku u kojem je spasao tri set-lopte rivala (13:11), a iako je izgubio sledeći, nije dozvolio da ga to poremeti.

U trećem i četvrtom delu igre je dominirao, završivši posao za nešto manje od tri sata.

"Potencijalno, imam još tri meča. Posle toga ne moramo da igramo tenis više", u svom stilu je najavio penziju ako osvoji titulu na "Flašing Medouzu".

Nik je prvi put u životu među osam najboljih u Njujorku, a tamo ga čeka Rus Karen Hačanov, koji je nakon maratona u pet setova eliminisao Španca Pabla Karenja Bustu.

Ju-Es open traje do 11. septembra i igra se za nagradni fond od 60.102.000 dolara.  

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво