Читај ми!

Cicipasa šokirao kvalifikant, Serena kraljevski otvorila poslednji Ju-Es open

Prvo kolo Ju-Es opena donelo je senzacionalni poraz četvrtog nosioca, Grka Stefanosa Cicipasa, dok je legendarna Serena Vilijams zabeležila pobedu na startu poslednjeg turnira u karijeri.

Cicipasa je više nego ubedljivo, sa 3-1 u setovima – 6:0, 6:1, 3:6, 7:5, pobedio kvalifikant iz Kolumbije Daniel Elai Galan Riveros.

Duel je trajao samo dva sata i 40 minuta i Stefanos, koji je pre nekoliko dana osvojio masters u Sinsinatiju, bio je potpuno neprepoznatljiv.

Kolumbijac je dobio prva dva seta za samo 56 minuta tokom kojih je rivalu prepustio samo jedan gem. Šok na stadionu "Luis Armstrong" je bio toliki da je Cicipas uspeo da osvoji samo jedan set, a u četvrtom izgubi prednost brejka.

Galan Riveros će u sledećoj rundi igrati protiv Džordana Tompsona, koji je iznenadio Lorenca Sonega.

U ostalim mečevima noćnog programa Ju-Es opena, pobede su zabeležili Aleksander Bublik, Džek Drejper, Benžaman Bonzi, Nik Kirjos, dok je Brendon Holt iznenadio 12. igrača sveta Tejlora Frica.

Oči teniskog i sportskog sveta ipak su tokom noći bile uprte u stadion "Artur Eš" i nastup Serene Vilijams, koja u Njujorku igra poslednji turnir u karijeri.

Serena je na teren, na meč sa Dankom Kovinić, izašla u kraljevskom izdanju – crnoj haljini sa cirkonima i posebno dizajniranoj opremi.

Najbolja teniserka svih vremena učestvovala je u dizajnu sa zaposlenima u kompaniji "Najki" i potrudila se da im posao ne bude uzaludan.

Savladala je Kovinićevu rezultatom 6:3, 6:3 posle nešto više od 100 minuta igre.

Amerikanka, koja u poslednjih nekoliko godina nije igrala mnogo tenisa, imala je kontrolu tokom čitavog susreta, a iako se Danka vraćala u dva navrata, snage da ozbiljnije ugrozi rivalku nije imala.

Serenu su gledale mnoge poznate ličnosti (Ana Vintur, Rebel Vilson, Vera Vang, Hju Džekmen, Entoni Anderson, Majk Tajson, Bil Klinton i mnogi drugi), kao i članovi njene porodice koji su joj se pridružili na terenu.

Imaće prilike da je gledaju i za dva dana, kada će u drugom kolu rekete ukrstiti sa drugom nositeljkom Anet Kontaveit.

Dan u "velikoj jabuci" obeležio je i poraz Simone Halep od kvalifikantkinje Darije Singur iz Ukrajine, rezultatom 6:2, 0:6, 6:4.

Uspešne u prvom kolu bile su Beatris Hadad Maja, Marija Sakari, Bjanka Adresku, Koko Gof, Ons Žaber, Lejla Fernandez...

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара