Čitaj mi!

U Vranju kao na Ju-Es openu, stasaju neki novi Đokovići

U Vranju je otvorena teniska akademija, u okviru Sportskog centra. Građanima i građankama biće dostupna četiri terena na dve podloge za rekreativno, ali i profesionalno bavljenje tenisom. Posle dužeg perioda ponovo će se posvećeno raditi sa decom.

Trinaestogodišnja Jobin iz Južne Koreje s namerom je došla u Vranje. Trenira tenis od devete godine, a sistem rada ovde joj odgovara. Tri puta nedeljno dolazi na akademiju, ide na plivanje i časove engleskog.

"Srećna sam kada igram tenis i kada udaram lopticu, sviđa mi se taj zvuk", kaže Jobin, teniserka iz Južne Koreje.

Iz Južne Koreje je i Metju, trenira sa igračima iz Srbije, a pridružiće im se i teniseri iz Švedske i Švajcarske.

Renovirani su teniski tereni u Vranju, bila su četiri sa šljakom, sada je na dva postavljena podloga kao na Ju-Es Openu.

Uz pomoć porodice, grada i donatora Đorđe Merdžijević ostvaruje san. Bio je igrač, pa trener, radio i osnovao akademiju u Kini, sada prenosi iskustva najmlađima u svom gradu.

"Ovaj sistem je izrađen iz posvećenosti da svako dete koje dođe da se testira fizički, motorički i koordinaciono, balans i sve bukvalno. Da se na osnovu toga za svako dete gradi poseban program kako da se razvija u ovom sportu", kaže Đorđe Merdžijević, teniski trener.

Od prošle godine radi škola tenisa, a sedamdesetoro dece dolazi redovno na treninge.

Uz stalne uspehe Novaka Đokovića motivacija im ne nedostaje.