Читај ми!

Zimonjić za RTS govorio o Novakovoj, ali i svojoj pobedi na Vimbldonu

Nenad Zimonjić, nekadašnji teniski reprezentativac i selektor Dejvis kup reprezentacije, gostovao je u Beogradskoj hronici u kojoj je sumirao utiske sa ovogodišnjeg Vimbldona. Zimonjić je govorio o novom trijumfu Novaka Đokovića u singlu, ali i o svojoj tituli na turniru legendi.

Bivši specijalista za dubl pobedio je na turniru legendi u konkurenciji mešovitih parova, zajedno sa Francuskinjom Marion Bartoli.

"Meni je Vimbldon, kao i svim drugim teniserima, posebno mesto. Tamo sam napravio i najveći uspeh u muškom dublu, trebalo je da čekam mnogo godina da bih osvojio tu prvu titulu, bilo je mnogo pehova sa nekim povredama, iskretanjem zgloba 2004. godine...", počeo je Zimonjić za RTS.

"Sa polomljenom rukom sam osvojio prvu titulu 2008, a poslednji put kada sam bio na Vimbldonu to je bilo 2017. Sledeće godine godine sam se operisao, imam oba veštačka kuka i ovo je prvi put da sam stao na travu nakon operacije. Verujem da sam prvi igrač koji je igrao na Vimbldonu sa dva veštačka kuka i još sam osvojio turnir legendi."

Zimonjić je otkrio da se od ove godine prvi put igra turnir legendi u popularnom miksu.

"Negde sam se nadao pozivu, s obzirom na to da sam osvojio dva puta u muškom dublu i igrao još dva finala, a osvojio i u miksu. Bio sam i 'broj 1', tako da sam negde očekivao, ali to se nikada ne zna. Mnogo stvari tu odlučuje i meni je drago da sam dobio poziv."

Govorio je i o partnerki Marion Bartoli sa kojom se do sada nije poznavao, kao i treninzima sa Novakom Đokovićem.

"Imao sam priliku da stanem na teren sa Goranom Ivaniševićem i da igramo protiv Novaka. Sparingovali smo na treningu."

Od trećeg kola, kada se pridružio Novakovom timu, Ziki je bio neizostavni deo ekipe na treninzima i zajedno sa trenerom Goranom Ivaniševićem mu pomogao da sedmi put pokori Centralni teren Ol Ingland kluba.

"Novaka poznajem od 12. godine, bio sam tu veliki deo njegove karijere. S obzirom na to da sam bio veoma uspešan i igrao u 90-ak finala, a znamo da se finalni mečevi dubla igraju ili pre ili posle singla, obično sam bio u svlačionici kada bi on igrao protiv Federera ili Nadala ili nekog drugog."

"Veoma ga dobro poznajem, njemu znači naša podrška. Kada nekoga tako dobro poznajete, a dovoljno ste stručni da mu pomognete, to je onda velika pomoć. Sa Goranom sam dugogodišnji prijatelj i nas dvojica smo često trenirali i dosta vremena provodili van terena. Mislim da smo se super uklopili, to se sve desilo neplanirano, Novak me je pozvao da dođem na trening, pa u boks", zaključio je Zimonjić za RTS.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво