Читај ми!

Spektakularni nastupi legendi na Vimbldonu, po dve pobede Zimonjića i Jankovićeve

Egzibicija na Vimbldonu, dueli veterana. Nekadašnji teniseri pokazali su da nisu zaboravili magiju ovog sporta. Dani veterana na Centralnom terenu služe im da se malo igraju i zabave sve prisutne. Jelena Janković je takođe dva puta pobedila, dok je Ana Ivanović ipak bila samo posmatrač na turniru.

Legenda našeg tenisa Nenad Zimonjić dva puta je izlazio na teren i oba puta pobedio. Očigledno da se dobro pripremio. Iako su on i Goran Ivanišević zajedno trenirali pre meča, Zimonjić je uspeo da ga pobedi u dublu.

Pre meča Zimonjić je snimio video u kome je pored njega i Ivaniševića bio i Novak Đoković sa zanimljivim komentarima. Taktiku za meč iznela su dva tenisera, ali ipak su konstatovali da se Bartoli i Pirs pitaju za sve na ovom meču.

Nenad Zimonjić i Marion Bartoli savladali su Gorana Ivaniševića i Meri Pirs sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Nenad Zimonjić je u paru sa Martinom Hingis pobedio i Grega Ruseckog i Ane Kijetevong takođe sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Na Vimbldonu su se pojavile i dve naše najbolje teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković. Ana je bila samo gledalac, dok je Jelena odigrala dva meča u paru sa Radvanjskom.

Njih dve su prvo savladale Dalakva i Molu sa 2:0 (6:2, 6:2), a potom su bile bolje i od para Peneta/Skjavone – 2:0 (6:4, 6:3).

Bivši teniseri su koristili svaku priliku da se zabave, tako je jednom prilikom Goran Ivanišević, aludirajući na jako sunce, uzeo od sakupljača loptica suncobran i nastavio da igra držeći u jednoj ruci suncobran a u drugoj reket. 

Jelena Janković, koja se na turniru pojavila sa ćerkicom Unom, u jednoj od izjava za srpske medije objasnila je da se zbog bolova odjednom povukla iz profesionalnog tenisa.

"Nisam stvarno znala kakva je situacija sa povredom, koliko će to da traje i šta će se dešavati, pa sam ostavila vrata otvorena. Godinu i po dana posle prestanka, posle poslednjeg meča na Ju-Es openu sa Kvitovom, ja sam i dalje bila u bolovima, nisam mogla da funkcionišem. Kako je vreme odmicalo, nije bilo potrebno da govorim bilo šta, pomirila sam se sa sudbinom da ne mogu da se takmičim i da igram profesionalni tenis. Meni je zdravlje prioritet, pogotovo sada kada imam dete, njoj sam potrebna", rekla je Jelena Janković.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи