Читај ми!

Đoković: Presudilo iskustvo, porazgovarao sam sa sobom ispred ogledala

Srpski teniser Novak Đoković, nakon pobede nad Italijanom Sinerom, izjavio je da mu je iskustvo pomoglo da se izbori sa pritiskom i bilo presudno da i ovog puta napravi preokret.

Novak je nakon velikog preokreta eliminisao italijanskog tenisera i izborio plasman u polufinale Vimbldona. 

"Pre svega, moram da uputim velike čestitke rivalu na velikoj borbi. Siguran sam da će on imati mnogo prilika da napravi nešto veliko. Veoma mlad je ušao u Top10 i ima mnogo godina ispred sebe", rekao je Novak nakon meča.

Đoković je izjavio da ima utisak da je odigrao dva meča.

"Što se prva dva seta tiče, kao da se igrao drugi meč. Onda sam se osvežio malo, porazgovarao sa sobom pred ogledalom i promenio tok meča. Ako neki igrač dominira, onda su takvi trikovi neophodni da se priberu misli i proba da se napravi preokret. Imao sam sreće što sam treći set počeo brejkom i to mi je dalo mnogo samopouzdanja. Iskustvo igranja na ovom nivou mi je pomoglo da se izborim sa svim pritiskom", dodaje srpski teniser.

"Iako igram skoro 20 godina, bez obzira na to, uvek prolazim kroz iste momente sumnje, unutrašnje borbe i to je nešto što morate da obavite. Kada sam tu borbu dobio, onda su se druge stvari slagale i išle u moju korist. Mnogo puta sam preokretao meč na grend slemovima."

Đoković je još jednom istakao koliko mu znači igranje na Vimbldonu. 

"Osećam ljubav, zadovoljstvo, ponos, ispunjenost na ovom terenu. Obožavam ovaj turnir i ovaj teren, i mislim da bi se većina igrača složila da je ovo najvažniji turnir, pa tako i meni. Ovaj turnir me je inspirisao da uzmem reket u ruke i kada god izađem na teren ovde, nova stranica naše ljubavi je ispisana", zaključio je Novak.

Đoković se u polufinalu Vimbldona sastaje sa Kameronom Norijem, koji je u pet setova savladao Davida Gofena.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво