Читај ми!

Nakon velike borbe i maratona Talibo zaustavio Đerea u prvom kolu

Čileanac Alehadro Tabilo savladao Lasla Đerea sa 3:2 po setovima 7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 6:7 i plasirao se u drugo kolo Vimbldona. Meč je trajao tri sata i 26 minuta igre.

Đere je pružio sjajan otpor, vratio se u meč nakon gubitka prva dva seta, izjednačio. Usledio je peti set u kome je naš as ponovo nadoknadio zaostatak brejka i izborio se za taj-brejk. Ima je naš as i meč loptu, ali je Čileanac uspeo da preokrene i stigne do pobede i plasira se u nastavak takmičenja.

Posle velike borbe u prvom setu oba tenisera su uspela da sačuvaju svoje servise. Naš teniser je u dva navrata propustio priliku da oduzme servis protivniku. Talibo je u desetom gemu propustio jednu set loptu na servis našeg tenisera. Set je rešen u taj-breku u kome je nakon revije mini-brejkova Čileanac uspeo da napravi jedan više i dobije prvi set - 8:6 u taj-brejku.

U drugom setu dominirao je Tabilo. Lako je slomio otpor našeg tenisera, kome ništa nije polazilo za rukom. U petom i sedmom gemu oduzeo je servis Đereu i lako rešio set u svoju korist - 6:2.

Đere uspeva da pronađe dodatnu energiju i vrati se u meč u trećem setu. Ovog puta protivnik nije imao rešenja za igru našeg tenisera. Nakon uvodnih 1:1, Đere redom osvaja pet gemova, i uz dva brejka dobija treći set sa 6:1.

U četvrtom setu Đere je stigao do izjednačenja u setovima. Odlučujući je bio sedmi gem u kome je naš teniser uspeo da oduzme servis protivnku. Potom je Laslo lako priveo set kraju - 6:4.

Odlučujući set. Već u drugom gemu Talibo je oduzeo servis našem teniseru, a potom i poveo sa 3:0. Đere je na sve načine pokušavao da se vrati u set, ali je Čileanac uspevao a odbija njegove nalete. Sve do devetog gema kada je protivnik servirao za meč, tada Laslo uspeva da vrati brejk, a potom je bio siguran na svoj servis i stigao do izjednačenja 5:5.

Potom su oba tenisera bila sigurna nasvoj servis pa je set i meč rešen u taj-brejku.

Prvi je do prednosti stigao Đere, protivnik je uspeo da preokrene. Naš as se nije predavao i prvi stiže do meč lopte, koju je propustio. Potom je Tabilo propustio dve meč lopte na servis našeg tenisera, prvu na svoj servis koristi i stavlja tačku na ovaj meč, 13:11 u taj brejku.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара