Читај ми!

Đokovićev meč otkazan, Nadala porazio Ože-Alijasim

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trebalo je u petak od 17 časova da odigra drugi meč na egzibiciji u Harlingemu, ali je taj meč otkazan. Đoković je nakon uvodne pobede na "Đorđo Armani klasiku" bio na programu i u petak, ali je njegov nastup otkazan. U nastavku takmičenja Rafaela Nadala pobedio je Feliks Ože-Alijasim.

Razlog za otkazivanje Novakovog meča nije naveden, samo je saopšteno da će u to vreme na travu u Harlington klubu izaći Dijego Švarcman i Aleksej Popirin.

To znači da će svetski "broj 3" predstojeći Vimbldon početi sa samo jednim duelom "u nogama" i nekoliko treninga na Centralnom terenu.

Njegov najveći rival u karijeri Rafael Nadal doživeo je poraz na istom takmičenju od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 7:6 (10:8), 4:6, 10:3.

Treći, odlučujući set odigran je u formi supertaj-brejka, što je više prijalo Kanađaninu koji je lako stigao do 10 poena. Vezao je sedam uzastopnih i poveo sa nedostižnih 8:1.

Interesantno je da Nadal u prva dva seta rivalu nijednom nije dopustio brejk, ali ni brejk priliku.

Nadal i Ože-Alijasim sastali su se nedavno i u osmini finala Rolan Garosa.

Kanađanin je na čitavom turniru pružio najveći otpor Špancu, koji je osvojio 14. trofej na pariskoj šljaci, jer je jedini protiv njega uspeo da uvede meč u peti set.

Prethodno je Feliksa ubedljivo pobedio upravo Đoković.

Vimbldon počinje 27. juna, a žrebom u petak odlučeno je da će Srbin započeti nastup u ponedeljak protiv Sun-Vu Kvona.

Turnir na terenima Ol Ingland kluba traje do 10. jula, igra se za nagradni fond 40.350.000 funti, a titulu brani upravo Đoković.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се