Читај ми!

Navijači traže da se Đokoviću dozvoli da igra u SAD

Skoro šest hiljada ljudi potpisalo je peticiju u kojoj se od vlasti Sjedinjenih Država traži da dozvole da najbolji srpski teniser Novak Đoković igra na turnirima u ovoj zemlji, prenose američki mediji.

"Dozvolite Đokoviću da igra ove godine na Ju-Es openu" naslov je peticije, koju je do danas na stranici "Change.org" potpisalo 5.765 ljudi.

Fanovi najboljeg srpskog tenisera su razočarani, jer Đoković zbog aktuelnih pravila o vakcinaciji neće moći da igra na američkom tlu.

Američki mediji podsećaju da se Đoković i dalje vodi kao nevakcinisanin stranac zbog čega ne može da igra na teritoriji SAD.

"U ovoj fazi pandemije nema apsolutno nijednog razloga da se Đokoviću zabrani nastup na Ju-Es openu. Američka vlada i Teniski savez SAD moraju da rade zajedno i da mu dopuste da igra. Ako nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, onda može i Đoković kao legenda tenisa. Preduzmite nešto, USTA", stoji u objašnjenju ove peticije.

Američki mediji podsećaju da će svi koji budu želeli da dođu u SAD morati da imaju negativan test na koronavirus, a međunarodni putnici pored toga moraju da poseduju i dokaz o vakcinaciji.

Đoković je već propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone, jer nije mogao da pristupi teritoriji SAD.

Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu Amerike brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

Ju-Es open u Njujorku na programu je od 29. avgusta do 11. septembra. Đoković bi trebalo pre poslednjeg grend slem turnira sezone da igra na mastersima u Sinsinatiju i Montrealu.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво