Читај ми!

Vimbldon prekinuo dugu tradiciju, novu pokrenuli Nadal i Đoković

Čelnici Vimbldona, najvećeg teniskog turnira na svetu, doneli su još jednu važnu odluku i prekinuli dugu tradiciju koja se tiče Centralnog terena. Organizatori su prvi put omogućili igračima da treniraju na najvećem stadionu u kompleksu pre početka turnira, kako bi se navikli na uslove na najbržoj podlozi.

Do sada su učesnici Vimbldona trenirali u trening-centru Orangi park, ali je od 2022. moguće to činiti i na najvećim terenima.

Čast da budu prvi koji će započeti novu tradiciju bili su Rafael Nadal i Mateo Beretini, odnosno Novak Đoković i Marin Čilić, koji su održali trening nakon Španca i Italijana.

Beretini je dobio sparing 6:4, nakon čega su termin prepustili Novaku i Marinu.

Srbin i Hrvat su na Vimbldonu igrali dva zvanična meča, a u oba je bolji bio Đoković – 2014. u četvrtfinalu sa 3-2 i 2015. u četvrtfinalu sa 3-0.

Novaka i Nadala u petak očekuju i drugi mečevi na "Đorđo Armani klasiku", posle sigurnih pobeda na startu ovog egzibicionog turnira.

Razlog za ovu promenu na Vimbldonu leži u nameri organizatora da omoguće teniserima da "utabaju" teren, kako ne bi dolazilo do proklizavanja u prvom kolu. Na taj način su se prošle godine povredili Adrijan Manarino i Serena Vilijams, pa su morali da odustanu od daljeg takmičenja.

Vodeći ljudi trećeg grend slema u sezoni poslednjih godina pokušavaju da olakšaju nastup igračima, zbog čega je ukinuta i čuvena "srednja nedelja", odnosno slobodan dan koji je bio tradicija od nastanka Vimbldona.

Vimbldon počinje 27. juna, a žreb je na programu u petak od 11 časova.

Turnir na terenima Ol Ingland kluba traje do 10. jula, igra se za nagradni fond 40.350.000 funti, a titulu brani upravo Đoković.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво