Najveći nagradni fond u istoriji tenisa

Nagradni fond Otvorenog prvenstva SAD u tenisu ove godine biće nešto preko 20 miliona dolara, dok će šampioni u muškoj i ženskoj konkurenciji zaraditi po rekordnih 1,5 miliona dolara, saopštila je Teniska asocijacija SAD.

Ukupan nagradni fond Otvorenog prvenstva SAD iznosiće 20,6 miliona dolara, što je za jedan milion više nego 2007. godine. Time je obezbeđen najveći nagradni fond u istoriji Grend slem turnira na tvrdoj podlozi.

Najuspešniji teniser i teniserka iz serije turnira koji se igraju ovog leta na teritoriji SAD, i osvajači Otvorenog prvenstva SAD u obe konkurencije, ukupno će zaraditi 2,5 milona dolara.

Prošle godine prvi teniser sveta Rodžer Federer je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD i bio najuspešniji u seriji na turnirima u SAD-u. On je tada zaradio 2,4 miliona dolara, što je najveća suma ikada isplaćena u istoriji tenisa.

Otvoreno prvenstvo SAD počine 25. avgusta i traje do 5. septembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво