Čitaj mi!

Nadal rutinski osvojio Rolan Garos, 14. put u karijeri

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je ovogodišnje izdanje Rolan Garosa, pošto je u finalu savladao Kaspera Ruda sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:0) u setovima.

Nadal je osvojio Rolan Garos

Španski teniser osvaja treći set bez izgubljenog gema i tako sa 3:0 u setovima beleži pobedu nad Kasperom Rudom u finalu Rolan Garosa.

Nadal grabi ka pobedi, novi brejk u trećem setu

Rafael Nadal još jednom dolazi do brejka i sada vodi u trećem setu sa 4:0.

Rani brejk Španca u trećem setu

Nadal prvi stiže do brejka u trećem setu, pošto je na samom startu oduzeo servis Rudu za prednost od 2:0.

Nadal dobio i drugi set

Još samo jedan korak ostao je Nadalu do 14. trofeja u Bulonjskoj šumi. Nema prevelikih problema sa Rudom na kojeg utiče važnost meča, dobio je i drugi set, pa mu je ostao samo još jedan – 6:3, 6:3.

Novi brejk, Nadal u seriji u drugom setu

Nastavlja se serija španskog tenisera, koji još jednom pravi brejk i sada je veoma blizu osvajanja i drugog seta.

Kasper ne može da zadrži prednost

Kao i u prvom setu, Kasper je propustio šansu da materijalizuje brejk i opet je ispustio vođstvo. Bez previše napora Nadal se vratio i smanjio na 6:3, 2:3.

Rud napravio brejk u drugom setu

Činilo se da će posle osvojenog prvog seta, Nadal imati još lakši posao u nastavku. Ali desilo se potpuno suprotno – pao mu je tonus, opet je odigrao traljav gem i Rud je poveo 6:3, 1:3.

Nadal dobio prvi set u finalu

Nije uspeo Norvežanin da pruži ni deo igre iz prethodnog dela turnira. Nadal je rutinski čuvao svoj servis i dobio prvi set rezultatom 6:3.

Rud veoma loš, Španac se ponovo odlepio

Veoma nesiguran je Rud na startu svog prvog grend slem finala. Nadal to koristi, ponovo mu oduzima servis i sada potvrđuje prednost za 4:1.

Rafa popustio, ribrejk Norvežanina u prvom setu

Posle odličnog početka, veoma slab gem za Nadala. Servis ga nije služio i napravio je nekoliko neiznuđenih grešaka. Poklonio je brejk rivalu i Rud je odmah smanjio na 2:1.

Brejk za Nadala na početku meča

Mnogo bolje je Rafael Nadal otvorio meč od protivnika, kojem se desilo ono što mu je najmanje trebalo – pretrpeo je brejk. Tako je višestruki šampion Rolan Garosa poveo 2:0 u finalu.

Počeo meč Nadala i Ruda