Čitaj mi!

Đoković pobedio Vavrinku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski se plasirao u četvrtfinale mastersa u Rimu, pobedom nad Stanom Vavrinkom u dva seta. Đoković je potpuno iskoristio iscrpljenost švajcarskog tenisera, odigrao koliko mu je bilo dovoljno i trijumfovao rezultatom 6:2, 6:2.

6:2, 6:2 – Đoković pobedio Vavrinku!

6:2, 4:2 – Brejk za Vavrinku!

Eksperimentiše Novak sa udarcima i to mu se nije isplatilo. Imao je jedan dobijen poen na 30:30, izgubio ga je posle slajsa, a onda i loš forhend za prvi brejk za Vavrinku.

6:2, 4:1 – Brejk za Đokovića!

Počeo je polako da se gasi Vavrinka jer mu je rezervoar potpuno prazan. Lako ga je Srbin izbacivao iz ravnoteže i napravio novi brejk, koji izvesno znači i brz kraj meča – 6:2, 4:1.

6:2, 2:1 – Ne da se Švajcarac

Vavrinka uspeva da izbegne drugi brejk, iako u svakom svom gemu ima problema prilikom servisa. Već je upisao sedam vinera u drugom setu i smanjio na 6:2, 2:1.

6:2, 1:0 – Brejk za Đokovića!

Ne pomaže Vavrinki ni kada ima 40:15 na svoj servis, najviše jer ga početni udarac uopšte ne služi. Novak je sačekao prvu priliku za brejk, iskoristio je i poveo 6:2, 1:0.

6:2 – Đoković dobio prvi set!

Okruglo pola sata trajao je prvi set na Centralnom terenu u Rimu, a u svoju korist rešio ga je Đoković. U sedmom gemu je dobio sva četiri poena za 6:2.

5:2 – Brejk za Đokovića!

Još jednom svetski "broj 1" oduzima servis rivalu, ovoga puta odličnim drop-šotom i posle samo 27 minuta će servirati za prvi set.

3:2 – Novak kontroliše ritam, Vavrinka se drži

Vidi se da je Vavrinka izmoren teškim mečevima, što omogućava Novaku da lagano kontroliše ritam. Ipak, Švajcarac se solidno drži i rezultat je 3:2.

2:0 – Novak potvrdio rani brejk

Veoma sigurno igra srpski igrač od starta, ali mu mnogo pomaže i Švajcarac, koji se slabije kreće i greši iz pozicija iz kojih ranije nije. Lagan gem i prvi as za 2:0.

1:0 – Brejk za Đokovića!

Meč je otvoren fantastičnim poenom koji je odličnom forhend paralelom rešio Vavrinka. Međutim, sledeća četiri poena dobio je srpski teniser i na najbolji mogući način započeo duel – brejkom za 1:0.

Počeo meč Đokovića i Vavrinke

Turnir iz serije 1.000 u "večnom gradu" igra se za nagradni fond 5.415.410 evra, a titulu brani Rafael Nadal.