Читај ми!

Nadal: Odluka Vimbldona da suspenduje tenisere iz Rusije i Belorusije nije fer

Španac Rafa Nadal smatra da odluka Vimbldona, da suspenduje ruske i beloruske sportiste sa ovogodišnjeg turnira, nije pravedna.

Rafael Nadal je kritikovao odluku Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske tenisere sa ovogodišnjeg turnira.

"Nije fer prema mojim ruskim i beloruskim prijateljima i kolegama. Nisu oni krivi za ono što se sada dešava u Ukrajini", rekao je Nadal, prenosi Bi-Bi-Si.

Odlukom organizatora na ovogodišnjem Vimbldonu se neće naći drugi reket sveta Danil Medvedev, a neće igrati ni Andrej Rubljov, kao i Elina Sabalenka, Viktorija Azarenka, Anastasija Pavljučenko...

Bi-Bi-Si podseća da je najbolji teniser sveta, Novak Đoković, odluku Vimbldona ocenio "ludom", dok je Rubljov rekao da je ona "nelogična" i da je reč o "potpunoj diskriminaciji".

Ukrajinka Elina Svitolina je, sa druge strane, pozdravila odluku organizatora, ali je ocenila da trebalo dozvoliti učešće ruskim i beloruskim teniserima koji javno kritikuju "rusku invaziju".

ATP i VTA su protiv ovakve odluke organizatora i još razmišljaju kako da na nju reaguju. Bi-Bi-Si prenosi da je jedno od mogućih reakcija čelnih tela muškog i ženskog tenisa - da se svi bodovi sa ovogodišnjeg Vimbldona ne računaju.

Vimbldon počinje 27. juna i traje do 10. avgusta.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се