Читај ми!

Boris Beker osuđen na dve i po godine zatvora

Trostruki šampion Vimbldona Boris Beker osuđen je na dve godine i šest meseci zatvora. On je prekršio uslove bankrota skrivajući imovinu i zajmove vredne 2,5 miliona funti kako bi izbegao plaćanje dugova. U trenutku bankrota njegovi dugovi su procenjeni na 50 miliona funti. Presuda još nije konačna, Beker ima pravo žalbe.

Nekadašnji broj jedan na svetu proglasio je bankrot u junu 2017. godine, dugujući poveriocima skoro 50 miliona funti zbog neotplaćenog kredita.

Komentator Bi-Bi-Sija Beker, koji je otac četvoro dece, prebacio je oko 390.000 funti sa svog poslovnog računa na druge, uključujući račune njegove bivše supruge Barbare Beker i Šarli 'Lili' Beker.

Takođe, nije prijavio svoj udeo u imovini vrednoj milion funti u svom rodnom gradu Lajmenu u Nemačkoj. Sakrio je bankarski kredit od skoro 700.000 funti - vredan 1,1 milion funti sa kamatama i sakrio 75.000 deonica u tehnološkoj firmi u vrednosti od 66.000 funti.

Beker - koji je u Nemačkoj 2002. dobio dvogodišnju uslovnu kaznu za utaju poreza i pokušaj utaje poreza u vrednosti od 1,4 miliona funti - proglašen je krivim 8. aprila za četiri prekršaja iz Zakona o nesolventnosti između juna i oktobra 2017.

Za svaku tačku predviđena je maksimalna kazna od sedam godina zatvora. Sudija Debora Tejlor osudila je šestostrukog grend slem šampiona na 30 meseci zatvora, od kojih će odslužiti polovinu.

Presuda još nije konačna, Beker ima pravo žalbe. 

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво