Читај ми!

Đoković preživeo novu dramu i eliminisao Kecmanovića sa Srbija opena!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je i drugu pobedu nad nekim od sunarodnika na Srbija openu, pošto je u četvrtfinalu eliminisao Miomira Kecmanovića. Đoković ponovo nije blistao, ali je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije i, baš kao u duelu sa Laslom Đereom, napravio novi preokret, rezultatom 4:6, 6:3, 6:3.

Novak se plasirao u polufinale ostvarivši četvrti trijumf od početka sezone u šestom odigranom meču, a u borbi za finale očekuje ga Karen Hačanov iz Rusije.

Svetski "broj 1" je nastavio put povratka i polako ulazi u formu pred glavni cilj u ovom delu sezone, a to je Rolan Garos krajem maja.

Duel na Centralnom terenu počeo je sigurnim gemovima na obe strane, ali je Kecmanović već u sledećem došao do brejka. Iskoristio je prvu priliku i preuzeo kontrolu, a malo je nedostajalo da dođe i do drugog.

Imao je čak pet brejk prilika, Novak se nekako izvukao i uspeo da ostane blizu rivala, ali ne i da ga ugrozi. Miomir je sačuvao koncentraciju i došao do vođstva u setovima.

Već na startu drugom napravio je brejk i činilo se da bi mogao da brzo dođe do najvećeg iznenađenja u dosadašnjem toku turnira. Ipak, osvajač 20 grend slemova je odmah uzvratio ribrejkom i poremetio Kecmanovića, koji više nije bio na istom nivou.

Procenat servisa mu je opao, nije pravio dovoljnu razliku i to se ubrzo videlo na semaforu. Đoković je još jednom brejkom došao do šanse za izjednačenje i ugrabio je za 1:1 u setovima.

Tada je bilo jasno da je "momentum" na njegovoj strani, a tu prednost iskoristio je u završnici, kada je furiozno napravio dva brejka i posao završio za dva sata i 20 minuta.

Novaka sada očekuje dan pauze, koji će mu dobro doći zbog dva naporna meča, a svoj polufinalni duel igraće u subotu.

U druga dva četvrtfinala sastaju se Fabio Fonjini – Oskar Ote, odnosno Andrej Rubljov – Taro Danijel.

Srbija open, ATP turnir iz serije 250 u Beogradu, igra se za nagradni fond od 534.555 evra. 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво