Читај ми!

Vimbldon navodno planira da zabrani učešće Medvedevu i Rusima

Organizatori Vimbldona, najvećeg teniskog turnira na svetu, planiraju da zabrane učešće ruskim i beloruskim teniserima, prenose britanski mediji. Glavni problem predstavlja drugi teniser na svetu Danil Medvedev koji bi mogao da, zbog političkih odluka, ostane bez nastupa u Londonu, iako se oporavi od operacije kile, prenosi Sajmon Brigs iz britanskog "Telegrafa".

Razlog zbog kojeg organizatori trećeg grend slema u sezoni žele da zabrane učešće Rusima i Belorusima, a pre svih Medvedevu, jeste zbog činjenice da postoji bojazan da bi njegov trijumf mogao da da vetar u leđa vlastima u Moskvi.

Što se Danila tiče, još je pod znakom pitanja jer je pre nekoliko dana operisao kilu i očekuje ga pauza od mesec do dva dana.

U slučaju da ova odluka bude zvanična, zbog samostalnosti koju uživa Ol-Ingland klub, nastup bi bio onemogućen i Andreju Rubljovu, Aslanu Karacevu, Karenu Hačanovu, Anastasiji Pavljučenkovoj, Arini Sabalenki, Viktoriji Azarenki i mnogim drugima.

Ministar sporta u Britaniji Najdžel Hadlston ranije je tražio od Medvedeva i ostalih da se u pisanoj formi izjasne i potvrde kako ne primaju novac od Vladimira Putina, Rusije i Belorusije, kao i to da neće davati podršku tim stranama.

Prijave za turnir traju do sredine maja, dok je takmičenje na programu od 27. juna do 10. jula.

Titulu na vimbldonskoj travi prošle sezone osvojio je Novak Đoković (šesti put u karijeri), ali još nije sigurno da će je braniti zbog činjenice da nije vakcinisan.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво