Читај ми!

Krejčikova i Sinijakova pokorile i Australiju

Češke teniserke Barbora Krejčikova i Katerina Sinijakova osvojile su Australijan open u ženskom dublu, stigavši do četvrte zajedničke titule u konkurenciji parova. Krejčikova i Sinijakova su u finalu pobedile Anu Danilinu i Beatris Hadad Maju posle preokreta, rezultatom 6:7 (3:7), 6:4, 6:4.

Čehinje su tako nastavile dominaciju u ženskom dublu i dodatno učvrstile vođstvo na prve dve pozicije na VTA rang-listi.

One su peharima sa Rolan Garosa (dva komada) i Vimbldona pridodale i prvi iz Melburna, pa će već u Njujorku ove godine imati priliku da kompletiraju karijerni grend slem u konkurenciji ženskih parova.

Finale na "Rod Lejver areni" za prve nositeljke nije bilo nimalo lako – Danilina i Hadad Maja su igrale odlično i u taj-brejku osvojile prvi set.

U drugom su češke igračice napravile brejk već na startu i zadržale ga do kraja tog dela, a nakon izjednačenja su u odlučujućem setu dva puta oduzele servis rivalkama.

Sinijakova je ispustila jedan brejk, ali je Krejčikova uspela da odservira i njih dve su posao završile za skoro tri sata igre.

Krejčikova i Sinijakova će u Njujorku imati priliku da ispišu istoriju, a treba podsetiti da zajedno imaju osvojenu zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju, kao i Završni VTA turnir.

Krejčikova je i šampionka Rolan Garosa u pojedinačnoj konkurenciji.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво