Читај ми!

Kirjosu zviždala australijska publika: Ne znam šta sam vam uradio, vi ste zoološki vrt...

Sjajnu igru i pobedu Nika Kirjosa u prvom kolu Australijan opena domaća publika, barem jedan njen veliki deo, pozdravio je – zvižducima i negodovanjem. To ranije nije bio slučaj, a jedino što se u međuvremenu promenilo, kako se čini, jeste javna podrška koju je Kirjos pružio i dalje pruža Novaku Đokoviću.

Nik Kirjos je pobedio Britanca Lijama Brodija sa 3:0 u setovima i time izborio duel u drugom kolu prvog grend slema sezone protiv Danila Medvedeva, najbolje plasiranog tenisera na ATP listi u odsustvu Novaka Đokovića, ali i igrača koga je dva puta pobeđivao do sada (iz isto toliko mečeva).

Ovo je bio njegov prvi meč od septembra ali i meč koji je odigrao samo sedam dana nakon što je bio pozitivan na koronavirus.

I pored svega toga, pa i činjenice da je domaći teniser, Kirjos nije mogao da govori bez dosta glasnih zvižduka sa tribina. Nije moguće jasno interpretirati ove zvižduke, barem ne sa punom sigurnošću, ali najjasnija pretpostavka koja se nameće jeste ona koja bi ove zvižduke analizirala kao rezultat podrške koju je Kirjos pružao Đokoviću prethodnih sedmica.

"Ne znam šta sam uradio ovoj publici, ali vi ste zoološki vrt...", rekao je Kirjos, pre nego što je nastavio da govori o tome koliko mu je "drago što je ponovo ovde, posebno nakon što je nekoliko dana proveo u krevetu, spavajući 17-18 sati zbog icrpljenosti prouzrokovane infekcijom".

U međuvremenu je Kirjos stigao i do trijumfa u dublu, zajedno sa Tanasijem Kokinakisom, protiv australijskog para Mekejb–Bolt. 

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво