Читај ми!

Pjetranđeli: Zbog Novaka teniseri da štrajkuju, nek igra protiv svojih antivaksera

Nikola Pjetranđeli, nekadašnji italijanski teniser i dvostruki šampion Rolan Garosa, uvredljivo je govorio o Novaku Đokoviću zbog činjenice da je nevakcinisan. Pjetranđeli je Đokovića nazvao antivakserom i pozvao ostale igrače da bojkotuju Australijan open, ukoliko Novaku bude dozvoljeno da ostane u zemlji.

Svetski "broj 1" se nalazi u Melburnu i sprema se za Australijan open, ali čeka odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka o potencijalnoj deportaciji.

Sportska tema broj jedan bila je nezaobilasna i u Italiji, odakle je teniski novinar Luiđi Gato preneo oštre kritike 88-godišnjeg Rimljanina upućene Đokoviću.

"Ako na kraju australijska vlada dozvoli Novaku da igra, svi ostali teniseri bi trebalo da štrajkuju i ostave ga samog, nek igra protiv svojih antivaksera", rekao je Pjetranđeli.

Pjetranđeli se protivi mogućnosti da igraju teniseri koji nisu vakcinisani, kao što je Đoković.

"Smatram da svi koji nisu vakcinisani ne smeju da uđu u Australiju. Svakako, nadamo se da će odluka biti što pre doneta, kako bi se zatvorila loša priča, u kojoj najgore prolazi Đoković, ali i Australijski teniski savez. Oni su sve učinili da ga vide na terenu", dodao je Italijan.

Navratilova: Neprihvatljivo – progutaj sve i idi kući

Legendarna Martina Navratilova, jedna od najvećih igračica u istoriji "belog sporta", velika je navijačica Đokovića, ali ne može da ga podrži u stavu o vakcinaciji.

Navratilova je više puta isticala da bi Srbin trebalo da se vakciniše, a sada je prokomentarisala i video koji je napravio Si-En-En, u kojem su hronološki nabrojane Novakove aktivnosti prethodnih mesec dana.

"Nije prihvatljivo", napisala je Martina na Tviteru.

Ona je pozvala najboljeg igrača na planeti da razmisli i o drugim stanovnicima Melburna.

"To možda nije nešto što on želi da uradi, ali brojke su zapanjujuće u korist toga da bi trebalo da se vakciniše. Da se svi rešimo uve užasne kovid infekcije koja muči ceo svet. Zato, progutaj sve to za dobro, zbog svog tima, i svih ljudi. Ovo se dešava u Australiji gde su imali najveće zaključavanje. Melburn je bio najveći grad pod ključem. Želim da pričam o tenisu, ne samo o ovome. Australijanci su u ovome već godinu i po."

Za kraj, savetovala ga je da odustane od turnira i time učini uslugu i sebi i drugima.

"Najbolje za Novaka bi bilo da sebi kaže, 'u redu, napravio sam greške, to nije dobro, ja sam jedini nevakcinisan koji bi trebalo da igra na Australijan openu. Svi ostali nevakcinisani su vraćeni kućama'. I prava stvar bi bila da se vrati kući. I ako to uradi, neće više praviti tenziju oko toga, mislim da je to prava stvar, ali on to neće uraditi", zaključila je Navratilova.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи