Читај ми!

Bogdan Obradović o Novaku: On je najbolji sportista svih vremena

Nekadašnji selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je za RTS da je Novak Đoković ne samo najbolji teniser, već i najbolji sportista svih vremena.

Teniski stručnjak pričao je o tome da se mnogima ne dopada Novakova situacija u vezi sa vakcinacijom, kao i to što je toliko dugo najbolji u svom sportu. 

"To što oni sanjaju, misle i projektuju, da li će Novak igrati ili ne, da li je vakcinisan ili ne, oni tu ne znaju ništa. Novak nije davao odgovore, ili izlazio u javnost govoreći da je protiv vakcine, organizacija ili bilo čega", izjavio je Obradović.

"Mnogi ne mogu da priznaju dve stvari. Jedna je da je Novak najbolji teniser svih vremena, a druga je da, kad ste najbolji u tenisu sedam godina, koji je najiternacionalniji sport, time stičete titulu da ste najbolji sportista svih vremena, a to njih mnogo boli. Oni su jedva preživeli da je najbolji teniser, a shvatili su da je tenis veoma naporan, da se igra na svim kontinentima i to je dokazano, morate da savladate zone koje morate da prođete, to je stravično."

"Osim toga, Novak je jedna od najvoljenijih osoba na svetu. On popravlja planetu, svojom dobrotom", kaže nekadašnji selektor teniske reprezentacije Srbije.

Nekadašnji selektor teniske reprezentacije je čestitao svom nasledniku Viktoru Troickom na uspehu i dao svoju prognozu za polufinale Dejvis kupa.

"Mi pobeđujemo Hrvatsku, siguran sam u to. Sve čestitke momcima, nastavili su tradiciju. Viktor je imao odličan prvenac, odmah polufinale. Novak je poneo najveći teret, čak i u novom formatu on donosi dva poena."

Obradović je prezadovoljan činjenicom da Srbija ima petoricu tenisera među 50 najboljih i tvrdi da niko neće skinuti Novaka sa prvog mesta ATP liste.

"Smena generacija je u toku, ali najbolji se ne menja. Novak će igrati onoliko koliko on želi da igra i povući će se iz tenisa kao broj jedan. Ne vidim ko može da ga skine. Nova generacija koju čine Zverev, Tim, Alkaraz ili Siner, ne vidim da mogu da ga ugroze. Mi imamo pet Srba u prvih 50 na ATP listi, to je neverovatan uspeh", zaključuje Obradović.  

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи