Čitaj mi!

Austrija bez Tima i Ofnera protiv Srbije u Dejvis kupu

Austrija će u Dejvis Kupu, u Insbruku 26.novembra, nastupati protiv Srbije bez prvog "reketa zemlje" Dominika Tima i Sebastijana Ofnera, ali se selektor Štefan Koubek nada da će njegova selekcija pobediti zahvaljujući umoru najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji igra na ATP finalnom turniru u Torinu.

Po prvi put od marta prošle godine austrijski Dejvis kup tim ponovo će zaigrati, a ovaj put bez Tima i povređenog Sebastijana Ofnera i pored toga Štefan Koubek se nada iznenađenju protiv Srbije, a potom i u maredmom meću protiv Nemačke.

Koubek je istakao da će austrijskom timu nedostajati Tim, ali da ima i drugih igrača predvođenih Denisom Novakom, koji su ostvarili više neverovatnih pobeda.

Pored Denisa Novaka, u timu će biti Jurij Rodionov, Gerald Melcer, kao i specijalisti za dubl Oliver Marah i Filip Osvald.

Koubek kaže da u novom formatu sa dve pojedinačne partije i jedanim dublom može da se dogodi veliko iznenađenje, na šta računa Austrija koja "na papiru" definitovno nije favorit.

U Insbruku se očekuje dolazak velike zvezde Novaka Đokovića ali i da neće zbog umora moći da pruži svoj maksimum.

"Nadam se da će uspeti da pobedi finale u Turinu i da će doći umoran. Ali Srbija ima i pored njega dobre tenisere, koji su svi daleko ispred nas", kazao je on.

Ali, kaže, to mu je svejedno, jer njegov tim mora biti spreman, a Novak je u Dejvis kupu uvek pokazao "senzacionalan tenis".

Kada je reč o Nemcima raduje ga što Aleksandar Zverev neće doći.

"Ako i Đković bude otkazao radovaću se, jer ćemo imati bolje šanse da prođemo dalje", naglasio je on.

Istakao je da austrijski teniseri izlaze na teren sa željom da pobede.