Читај ми!

Đoković šesti put osvojio Pariz i postao kralj mastersa

Trijumfom od 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) protiv Danila Medvedeva, drugog reketa sveta, Novak Đoković osvojio titulu na pariskom Mastersu, stigavši time do svoje 37. titule u turnirima ove kategorije, po čemu je jedinstven na svetu.

Po prvi put u istoriji finalisti Ju-Es opena borili su se za titulu na Mastersu u Parizu (a tek drugi put parisko finale bilo je duel dva najbolje rangirana igrača planete u tom trenutku).

Đoković sa starta ovog meča nije ličio previše na Đokovića iz drugog seta meča sa Hurkačem. Srpski teniser grešio je taman toliko da dozvoli Medvedevu da ga ugrozi.

Prva tri poena na meču, pri servisu Đokovića, osvojio je Medvedev, koji je, iskoristivši tu treću brejk loptu, osvojio i prvi gem.

Međutim, kako je meč odmicao, Đoković je postao sve sigurniji u razmenama sa Medvedevim i, u četvrtom gemu, stiže do brejka bez izgubljenog poena. Zapravo, od momenta kada je Medvedev osvojio drugi gem (i poveo sa 2:0), Đoković je od 14 odigranih poena bio bolji u 12.

No, u sedmom gemu Medvedev ponovo dolazi do 0:40, Đoković spasava još jednom dve, ali ne i treću brejk loptu.

Do kraja, Medvedev, koji je imao samo šest neiznuđenih grešaka u prvom setu, uspeva da održi stvorenu prednost i osvaja prvi set, iskoristivši prvu od dve set lopte.

Na početku drugog seta teniseri su uspevali da održavaju svoj servis. Ali to se promenilo u četvrtom gemu, kada Đoković, posle velike borbe, osvaja svoj drugi brejk u meču. Potvrdivši ga, Đoković je poveo sa 4:1 u drugom setu.

Srpski teniser je u ovom momentu imao 13 forhend vinera. Koliko je bolji bio u ovom segmentu nego u prethodnom duelu dva igrača, u Njujorku, pokazuje činjenica da je tada, ukupno, osvojio tri direktna poena ovim udarcem.

Veoma uzbudljivo bilo je u devetom gemu drugog seta, kada je Đoković servirao za set i izjednačenje. Rival je imao tri brejk prilike, pre nego što je Đoković, izlazeći često na mrežu, stigao do treće set lopte, koju je konačno pretvorio u osvajanje drugog seta.

Peti gem trećeg seta bio je onaj u kome je Đoković stigao do još jednog brejka na ovom meču. Od 15:40 srpski teniser je osvojio sve poene.

Đoković je potom potvrdio brejk, da bi odmah zatim osvojio još jedan gem pri servisu protivnika (5:2).

Srpski teniser, međutim, nije stigao u ovom gemu do meč lopte. Dozvolivši svom protivniku samo jedan poen (15:15), Rus stiže do brejka.

Ali već naredni gem bio je poslednji. Pri rezultatu 30:30 Đoković uspeva dođe do prve i, ispostavilo se, jedine potrebne meč lopte.

Posle dva sata i 16 minuta tenisa (četiri minuta manje nego u subotnjem polufinalu) Đoković stiže do pobede i titule.

Ovim trijumfom, naravno, Đoković se odvojio od Nadala i sada ima jednu masters titulu više od Španca (37 naprema 36).

Samo jednom u prethodnih deset sezona (2017. godine) Đoković nije osvojio makar jedan turnir iz serije 1.000.

Branilac titule, Medvedev, ovim porazom nije uspeo da postane jedini teniser na svetu koji je odigrao deset mečeva sa Đokovićem, uz makar polovičan uspeh (sada je 6:4 u pobedama za srpskog igrača).

Đoković i Medvedev će igrati Završni ATP turnir u Torinu, koji počinje 14. novembra. Rus će braniti titulu osvojenu prošle sezone.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво