Читај ми!

Đoković bolji od Hurkača, za finale Pariza i osigurano prvo mesto

Novak Đoković savladao je Huberta Hurkača sa 2:1 (3:6, 6:0, 7:6) u polufinalu mastersa u Parizu. Ovim trijumfom Đoković je obezbedio završetak takmičarske sezone na prvom mestu ATP liste, što će mu biti sedmi takav put, čime je prestigao Pita Samprasa.

Đoković i Hurkač su počeli duel dosta sigurnim servis gemovima. Jedan drugom nisu dozvolili brejk prilike, a najbliži tome bio je Đoković u petom gemu, kada je imao 0:30. No, dalje od toga nije otišao.

U periodu u kome je nešto slabije servirao, Đoković je dozvolio priliku Hurkaču da pripreti i da, naposletku, i osvoji brejk.

Đoković je riternirao bolje već u narednom gemu, stigao je i do brejk lopte, ali na tome se sve završilo. Gem, a sa njim i set, otišli su Hurkaču (3:6).

Seriju od tri izgubljena gema Đoković je prekinuo na startu drugog seta, kada, uz samo jedan poen protivnika, stiže do prednosti od 1:0. Ali, ispostavilo se, ovo je bio tek uvod.

Srpski teniser je delovao smireniji u nešto dužim razmenama poena, nije dozvoljavao Hurkaču lake poene i polako je počeo da ređa brejkove.

Đoković je sjajno igrao i u defanzivni i, naposletku, osvaja drugi set rezultatom 6:0.

Nakon razmene gemova u uvodu trećeg seta (kada Hurkač osvaja svoj prvi gem posle sedam izgubljenih), Đoković je u četvrtom gemu, posle nekoliko izvrsnih udaraca, uspeo sebe da dovede u poziciju da ima brejk lopte, koje naposletku i koristi.

Brejk je potvrdio osvajanjem gema bez izgubljenog seta, ali je nedugo potom i Hurkač stigao do brejka, pa i do izjednačenja (od 4:1 do 4:4).

U desetom gemu, pri rezultatu 5:4, Đoković je imao i prvu meč loptu, ali ne uspeva da je iskoristi. Hurkač asom stiže do 5:5.

Meč je otišao u taj-brejk, gde je Đoković ipak bio bolji i gde, naposletku, slavio sa 7:5.

Ovo je treća pobeda u isto toliko duela dva tenisera, pošto je Đoković slavio prethodno i na Rolan Garosu i Vimbldonu 2019. godine.

U nedelju Đoković igra protiv boljeg iz duela Zverev – Medvedev za rekordnu 37. titulu na turnirima iz serije 1.000 (masters turniri).

U Parizu je šampion do sada bio pet puta.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво