Читај ми!

Nevakcinisani teniseri moraju u karantin na Australijen openu

Premijer Australije Skot Morison izjavio je da nevakcinisani teniseri mogu da uđu u zemlju i da se takmiče na Australijen openu u januaru – ako prođu obavezni dvonedeljni karantin.

Morisonovi komentari ne podudaraju se sa onima koje je nedavno dao Aleks Hoki, ministar za imigraciju, koji je prošle sedmice rekao da samo potpuno vakcinisani teniseri smeju da uđu u zemlju.

Ovo je dobra vest za organizatore prvog grend slema u 2022. godini, koji žele da se teniseri sa takozvanim "nejasnim statusom" u vezi sa vakcinom takmiče. Pre svega, to se odnosi na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

"Pravila su ista za sve. Bilo da putujete poslovno, bilo da ste student, premijer ili teniski svetski broj jedan. Pravila karantina su veoma jasna", istakao je Morison.

Država Viktorija, gde se održava Australijen open, verovatno će nametnuti striktne mere karantina od dve sedmice.

Premijer države Viktorije Danijel Endrjuz nekoliko puta je istakao strogo protivljenje dolasku nevakcinisanih ljudi u zemlju, ali je istakao da je „moguće kontrolisati rizik" ako federalna vlada ipak odluči da dozvoli njihov ulazak.

Svaka odluka ove vrste nepobitno će biti kontroverzna u Viktoriji, koja je izdržala šest striktnih lokdauna od početka pandemije.

Svi profesionalni sportisti u Viktoriji moraju da budu vakcinisani, kao i treneri, zvaničnici, članovi medija i ostalo osoblje u organizaciji sportskih turnira.

Na Australijen openu sudije, pomoćne sudije, sakupljači loptica i navijači moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji, jedino su teniseri izuzeti.

Trenutno je oko 70 odsto od 100 najboljih muških i ženskih tenisera na planeti vakcinisano.  

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво