Читај ми!

Australijski ministar: Ako se ne vakciniše, Đoković neće moći da igra na Australijen openu

Novak Đoković neće moći da uđe u Australiju da brani titulu na Australijen openu ako ne bude potpuno vakcinisan protiv kovida 19, saopštio je ministar imigracija ove zemlje.

Svetski broj jedan, koji je izjednačen po broju grend slem titula sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, sa 20 najvažnijih teniskih titula, odbio je da otkrije da li je vakcinisan, a time je potvrdio da nije siguran da će braniti titulu u Melburnu.

Aleks Hoki, ministar za imigracije Australije, razjašnjavajući uslove za dobijanje vize, istakao je da strani igrači moraju da imaju dve primljene doze vakcine pre januara.

"To je opšta stvar, ne odnosi se samo na tenisere. Svaki posetilac Australije mora da bude vakcinisan", rekao je Hoki. 

"Nemam specijalnu poruku za Đokovića. Imam poruku za svakoga ko želi da poseti Australiju. Mora da bude potpuno vakcinisan."

Osim Đokovića, devetostrukog šampiona Australije, ovo pravilo može da onemogući još nekolicinu tenisera da se takmiče.

Kako se navodi u nekim skorijim izveštajima, više od trećine profesionalnih tenisera nije vakcinisano. Među njima su, spekuliše se, i Aleks Zverev i Danil Medvedev.

Ministar zdravlja u austrlaijskog vladi Greg Hant ističe da su pravila takva da bi se zaštitili upravo Australijanci.

"Odnose se na svakoga, bez izuzetka, straha ili povlađivanja. Nije važno da li ste svetski broj jedan ili ma ko drugi", rekao je Hant na konferenciji za medije u sredu.

Melburn, drugi po veličini grad Australije, u lokdaunu je od avgusta zbog zaraženih delta varijantom koronavirusa, ali će početi da se otvara u petak, kada 70 odsto odrasle populacije države Viktorije (u kojoj se Melburn nalazi) bude vakcinisano.  

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво