Čitaj mi!

Đoković bez snage za kalendarski slem, Medvedev slavio u finalu Ju-Es opena

Rus Danil Medvedev osvojio je Ju-Es open, pošto je u finalu turnira savladao Novaka Đokovića sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). Novak je tako propustio šansu da postane tek drugi teniser u istoriji ovog sporta koji je osvojio "kalendarski slem", odnosno sva četiri grend slema sezone.

Veliko finale Ju-Es opena nije donelo gledaocima ono što su želeli – veliku borbu, uzbudljiv tenis i pobedu Novaka Đokovića. 

Srpski teniser nije bio bolji rival u finalu poslednjeg grend slema u sezoni, pa je Medvedev upisao veliku i zasluženu pobedu.

Novak je od samog starta bio nervozan, nije uspevao da pronađe svoju igru, niti ritam, pa je velikim finalom bio zadovoljan samo Danil Medvedev. 

Neverovatna igra ruskog tenisera, pogotovo snažan i precizan servis, odbijali su svaki Novakov nalet. Može se čak reći da je Medvedev podsećao na Đokovića pre mnogo godina, kada je srpski teniser kvario igru, mečeve i snove boljima od sebe. 

Meč u Njujorku nije mogao gore da krene po Novaka – brejkom protivnika.

Medvedev je bolje ušao u meč, sve je stizao, još važnije – sve je pogađao, a Novak nikako nije mogao da pronađe ritam.

Rus je potvrdio brejk i nastavio sa odličnom igrom. Sačuvao je brejk prednosti i sa 6:4 poveo u velikom finalu.

I u drugom setu Medvedev je rano došao do brejka, potvrdio ga i opet, kao u prvom setu, rutinski odigrao do kraja seta, koji je dobio istim rezultatom 6:4.

Da je Novak u nevolji potvrdio je i početak trećeg seta.

Medvedev nastavlja sa spektakularnom igrom i treći set otvara brejkom. 

Đoković je samo na trenutke podsećao na igrača koji je najbolji na svetu i nikako nije uspevao da se vrati u meč.

Podsetio je Đoković na epski meč sa Federerom u Njujorku 2011. godine – Medvedev je imao meč loptu na 5:2, ali je Novak napravio brejk i dobio ovacije sa tribina, što ga je dovelo do suza.

Nažalost, to je bio samo jedan od tih svetlih Novakovih trenutaka večeras u Njujorku, pa je Rus došao do prve grend slem titule u karijeri, u svom trećem finalu.