Читај ми!

Đoković podigao nivo igre i rutinski pobedio Grikspura, sledi Nišikori

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski se plasirao u treće kolo Ju-Es opena, pobedom nad Holanđaninom Talonom Grikspurom. Đoković je odigrao siguran meč, za razliku od prvog kola, došavši do pobede rezultatom 6:2, 6:3, 6:2. U trećoj rundi ga očekuje prvi ozbiljniji ispit – nekadašnji finalista Kej Nišikori.

Novak polako podiže formu nakon punih mesec dana pauze, a pravi protivnik za fino "štelovanje" igre bio je 121. igrač na ATP rang-listi.

Svetski "broj 1" dobro se spremio za protivnika sa kojim se nikada do sada nije susreo i on je bio taj koji se na terenu pitao od prvog minuta.

Napravio je prvi brejk u četvrtom gemu i poveo 3:1, da bi do kraja seta još jednom oduzeo servis rivalu i taj deo igre rešio u svoju korist za okruglo pola sata.

U drugom je takođe dva puta pravio brejkove, ali je jedan i pretrpeo, dok u trećem nije dozvolio Grikspuru da ga ugrozi i trijumfovao je posle 100 minuta tenisa.

"Dobar meč. Bolje sam igrao nego u prvom kolu. Veoma sam zadovoljan igrom. Servirao sam dobro, pronašao sam ritam na servisu", rekao je Đoković koji se mučio sa početnim udarcem na startu turnira.

On je naveo da je njegov rival odličan server, zbog čega je morao dobro da riternira.

"Terao sam ga da igra. Gledao sam njegov meč prvog kola protiv Štrufa i video sam da servira dobro. Znao sam da će mi ključ ovde biti ritern. Da ga nateram da igra, da se kreće. On se i ne kreće baš dobro. Menjao sam ritam. Veoma sam zadovoljan kakav je bio moj nivo tenisa. Sve ide u dobrom smeru."

Đokovića sada očekuje prvi teži ispit na turniru, pošto je obezbedio duel sa nekadašnjim finalistom Ju-Es opena Kejom Nišikorijem, koji je posle velike borbe u pet setova eliminisao Mekenzija Mekdonalda.

Ju-Es open počeo je u ponedeljak i traje do 12. septembra, a igra se za nagradni fond od 57.500.000 dolara.  

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво