Читај ми!

Srpski teniseri za RTS: O haosu koji pravi Per, burnim reakcijama i Novaku legendi

Srpski teniseri govorili su za RTS o učinku u prvom kolu Ju-Es opena u kojem su ostvarili dve pobede i doživeli četiri poraza. Dušan Lajović je prošao dalje pobedom nad Benoom Perom, posle čega je u razgovoru sa našim Aleksandrom Žigićem pričao o haosu koji proizvodi francuski teniser. Olga Danilović je takođe bila uspešna i otkrila je zbog čega nekada burno reaguje, dok je naravno bilo priče i o Novaku Đokoviću. O njemu je govorila Ivana Jorović nakon poraza, dok je posle neuspeha svoje utiske prenela i Nina Stojanović.

Lajović je savladao Pera 6:3, 7:5, 2:6, 6:4 i istakao da je bilo veoma važno što je ostao disciplinovan u trenucima kada je Benoa imao svoje momente.

"Osećao sam se sasvim solidno na terenu. Znao sam da će meč biti takav gde je najpre bitna disciplina, pogotovo protiv igrača kao što je Benoa, koji igra na momente dobro, a na momente ne tako dobro. Jedino što se desilo jeste da sam se u trećem setu malo poremetio i ušao u tu neku dramu koju on proizvodi na terenu. U tom haosu on na neki način obitava i pokušava da igra. Prava reč je haos, ali to za njega nije, njemu je to normalno. Druge igrače to poremeti", rekao je Lajović za RTS.

Sledeći protivnik biće mu Nemac Piter Gojovčik, za kojeg kaže da ga poznaje već dugi niz godina, ali da se nikada nisu sastajali u zvaničnim mečevima.

Dušan je istakao da je uvek lepo što na grend slemovima ima mnogo srpskih igrača, među kojima je Olga Danilović koja je pobedom nad domaćom predstavnicom Ališom Parks takođe ušla u drugo kolo (6:3, 7:5).

Danilovićeva je anonimnu protivnicu opisala kao "vrhunsku igračicu sa odličnim servisom", a otkrila je i šta je bio tačan razlog burne proslave pobede na kraju.

"Odigrala sam već tri meča, ovo mi je bio četvrti. Ne bih volela da energiju rasipam sa strane. Najviše sam se fokusirala na svoju igru, ali mi je naravno pao veliki kamen sa srca posle te poslednje lopte koja je otišla u aut. Imala sam želju i potrebu da izbacim radost iz sebe i nekada, tako, viknem malo jače nego što sam planirala", kazala je Danilovićeva.

U sledećem meču Olgu očekuje možda i najteži ispit u ovom trenutku, a to je Japanka Naomi Osaka.

"Naravno da pogledam sa kim igram, ali uvek više obraćam pažnju na sebe. Da ja odigram kako umem jer se tada osećam lepo, pa ko dođe nek dođe."

Ivana Jorović žali što nije imala veću podršku navijača u porazu od Marije Kamile Osorio Serano sa dva puta po 6:2, ali ima razloga za zadovoljstvo jer je imala priliku da neko vreme provede sa Novakom Đokovićem i druži se sa najboljim igračem današnjice.

"Bilo je sjajno. O Novaku mogu sve najbolje da kažem, ne zato što je to Novak, već je to moje iskreno mišljenje. Mnogo nam pomaže, meni prvenstveno sa savetima. Neću da budem pristrasna, ali on je legenda", navela je Ivana i dodala da veruje da će Novak u Njujorku kompletirati grend slem.

"Verujem u njega i od srca mu želim. Pun je samopouzdanja."

Nina Stojanović, prvi reket Srbije u ženskoj konkurenciji, poražena je posle velike borbe od druge nositeljke Arine Sabalenke, ali je ponosna na sebe zbog otpora koji je pružila favorizovanoj protivnici.

"Znam da napredujem i da sam na dobrom putu ka svojim nekim ciljevima. Ovakvi mečevi me guraju napred i daju mi još veću motivaciju. Iznenadila sam samu sebe, zato sam i rekla da sam ponosna. Došla sam sa 50% svojih mogućnosti i znam da mogu mnogo više. Nikada na meč ne idem sa očekivanjima, ali sam u glavi mislila da će sve ovo biti mnogo gore jer nisam bila u sjajnom stanju - fizičkom i psihičkom", zaključila je Nina Stojanović za RTS.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара