Čitaj mi!

Krajinović bolji od Đerea za plasman u finale Hamburga

Filip Krajinović savladao Lasla Đerea sa 2:0 po setovima 6:4, 6:2 i plasirao se u finale turnira u Hamburgu. Filip će u finalu igrati sa Špancem Pablom Karenjo-Bustom.

Srpski derbi pripao je Krajinoviću. Bio je skoncentrisaniji od samog starta. Đere je imao svoje šanse, ali ih nije iskoristio. S druge strane Filip je bio bolji, realizovao je prilike i zasluženo stigao do trijumfa.

Đere je nešto sporije ušao u meč, Krajinović to koristi i na samom startu mu oduzima servis. Stečenu prednost Filip je uspeo da održi do kraja seta, iako se u osmom gemu susreo sa brejk loptom. Na kraju 6:4 u prvom setu.

Početak drugog seta doneo je tri vezana brejka, Krajinović je napravio brejk više i stigao do prednosti. Novim brejkom praktično je rešio meč. Đere je bio sve nervozniji, što je rezultiralo velikom broju grešaka. Tako da je Filip brzo stigao do 5:1.

Đere je uspeo da dobije još jedan servis i smanji na 5:2. Ipak, Krajinović je lako rešio servis gem u svoju korist, i tako stavio tačku na set i meč - 6:2 u drugom setu.

Filip će se za prvu ATP titulu boriti poritv Španca Pabla Karenjo-Buste, koji je u dva seta bio bolji od Federika Delbonisa - 7:6, 6:3.