Читај ми!

Kako su italijanski mediji videli pobedu Đokovića nad Beretinijem

Italijanski komentatori su tokom čitavog meča Beretinija i Noleta na vrlo elegantan i korektan način navijali za prvog Italijana koji je posle 144 godine dospeo u finale Vimbldona, pišući novo poglavlje istorije italijanskog tenisa. On je i prvi koji se, nakon 45 godina tj. Panate na Rolan Garosu 1976, plasirao u finale u petak, 9. jula, možda i ne slučajno, jer je baš tog dana bio i Andrijanov 71. rođendan.

Nije mogao ni da nasluti da san može da se ostvari, ali dvadesetpetogodišnji Italijan nastavlja da sanja. Publika i komentatori su mu oprostili poraz u finalu Vimbldona jer se zna protiv koga je igrao, ipak je Novak broj jedan.

Italijanski komentatori su primetili da je publika uvek protiv Đokovića ili da je možda elegantnije reći da su uvek na strani onog ko igra protiv najboljeg na svetu, ali da ono što Noleta čini neverovatnim jeste mentalna snaga kojom prevazilazi neskrivenu antipatiju navijača.

Štaviše, komentarisali su, a njega to kao da čini još jačim. Ti isti komentari mogli su se pročitati na društvenim mrežama: "Pogledajte Đokovića, što je publika više na strani protivnika, on je jači."

Mediji su i pre nekoliko dana preneli Noletove reči da je 90 odsto publike skoro uvek protiv njega, tako da je on praktično sam na terenu i stadionu. "Dakle ne igram samo protiv rivala već i protiv publike, koja me stalno provocira", izjavio je Novak.

Jedan italijanski dnevni list je napisao tekst pod naslovom: "Vimbldon – Đoković je nepobediv, Beretini se klanja najjačem", u kome za Đokovića kažu da je pokazao klasu, energiju i mentalnu snagu osvojivši 20. titulu na grend slemovima, šestu na travi Ol Ingland klaba u Londonu.

Nakon što je bacio majicu i patike publici, Nole je poklonio reket devojčici baš kao što je na Rolan Garosu dao reket dečaku koji ga je sve vreme bodrio.

Italijanski komentatori su izjavili da Đoković ovako može da igra bar još dve godine i da možemo još mnogo toga da očekujemo od "čoveka sa druge planete".

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво