Читај ми!

Barti posle maratona nadigrala Pliškovu i osvojila Vimbldon

Australijanka Ešli Barti savladala je Čehinju Karolinu Pliškovu sa 2:1 po setovima 6:3, 6:7, 6:3. Barti je tako stigla do prve titule u Londonu.

Prvi favorit turnira i prva igračica sveta opravdala je tu ulogu. Posle velike borbe u tri seta uspela je da nadigra odličnu Čehinju. Prvi set Australijanka je lako rešila u svoju korist. Drugi je, posle velike borbe i preokreta dobila Pliškova u taj-brejku. U odlučujućem setu Barti je bila bolja i zasluženo je stigla do titule.

Silovit start Bartijeve, prva tri gema osvojila je bez izgubljenog poena, a sa još jednim brejkom stigla je do velikih 4:0 u prvom setu. Pliškova je nekako uspela da odgovori. Vratila je jedan brejk, ali nikako nije uspevala da zadrži svoj servis. Novim brejkom Barti je povela sa 5:1.

Pliškova je uzvratila osvojila je naredna dva gema i prišla na 5:3. Ipak, Australijanka je zadržala svoj servis i rešila prvi set - 6:3.

Velika borba u drugom setu. Ponovo je Barti prva stigla do brejka prednosti. Međutim, u šestom gemu Pliškova oduzma servis protivnici, potom je bila sigurna na svoj i prešla u vođstvo 4:3.

U jedanaestom gemu Pliškova je na svoj servis ispustila 40:0, Barti je strpljivom igrom preokrenula i oduzela joj servis.

Kada se očekivalo da Australijanka servisom overi pobedu usledio je preokret. Pliškova uspeva da produži meč, oduzela je servis Bartijevoj i uvela set u taj-brejk. Čehinja je bila ubedljiva i dobila ovaj period sa 7:4.

U odlučujućem setu Barti je na startu stekla brejk prednosti i brzo povela sa 3:0. Pliškova je pokušala da uzvrati, ali nije iskoristila svoje šanse. Stečenu prednost Australijanka je zadržala do kraja seta - 6:3.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво