Читај ми!

Novak: San se nastavlja, odustajanje nije opcija

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je, nakon pobede nad Denisom Šapovalovom i plasmana u finale Vimbldona, rekao da se nastavlja njegov dečački san: igra i pobeđuje na svom omiljenom turniru.

Đoković je nakon meča imao reči hvale za protivnika.

"Rezultat ne odražava tok meča, protivnik je imao servis za prvi set, bio je bolji igrač u dobrom delu drugog seta. Hteo bih da mu aplaudiram i da mu svi aplaudirate zbog svega što je uradio danas, ali i na celom turniru. Ovo mu je bilo prvo polufinale, bio je emotivan i videćemo ga još mnogo puta u završnicama turnira u budućnosti, on je izvanredan igrač", rekao je Novak.

Vimbldon je video velikog borca na delu još jednom.

"Mnogo puta sam rekao, na mom posebnom, najdražem turniru, omiljenom terenu, nema povlačenja. Kada izađeš na teren, naročito u završnici turnira o kome sam oduvek sanjao, sve što mogu da kažem je da se san nastavlja. Trudim se da izvučem maksimum iz sebe, odustajanje nikada nije bila opcija", dodaje Đoković.

Novak se plasirao u 30. grend slem finale, a sedmo na Vimbldonu.

"Šta imamo od statistike danas? Kad to iznesete, zvuči sjajno. Volim to da čujem i ohrabruje me statistika, naročito u ovoj fazi karijere. Bio sam privilegovan da ispisujem istoriju u sportu koji volim i kad god čujem da se nešto istorijski desi, budem ispunjen, ali moram da budem uravnotežen, da se usredsredim samo na sledeći meč", zaključio je Novak.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво