Читај ми!

Počinje Vimbldon na RTS-u i Đokovićev pohod na 20. trofej

Vimbldon, treći grend slem u sezoni i najveći turnir na svetu, počinje u ponedeljak i trajaće do 11. jula, uz direktne prenose na kanalima RTS-a. Najbolji teniser današnjice Novak Đoković brani titulu osvojenu 2019. godine (prošle turnir nije održan zbog pandemije koronavirusa) i kreće u pohod na 20. trofej sa najvećih turnira, čime bi se izjednačio sa velikim rivalima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Đoković je osvajanjem Rolan Garosa pre dve nedelje ispisao nove stranice istorije i stigao na samo korak do rekordera po broju grend slem titula.

Najveći je favorit u pokušaju da se domogne nove na Vimbldonu, posle pet, koliko ih je osvojio tokom prethodne decenije, a ujedno ima veliku šansu da kompletira zlatni slem sa Olimpijskim igrama u 2021.

"Mnogi govore o ukupnom broju grend slem titula, a najveći izazov je ostati fokusiran na predstojeći izazov. Uvek imam nešto što me motiviše, a verujem da je to slučaj i sa Rafom i sa Rodžerom. Svestan sam da postoji ta debata ko je najbolji i ponekad je teško usmeriti pažnju na ono što vas čeka na terenu. Lično se trudim da eliminišem sve takve misli dok igram. Tokom godina sam razvio tehnike koje koristim da se koncentrišem dok igram", rekao je prvi teniser sveta.

Novak može da bude zadovoljan i žrebom za takmičenje u Londonu, a nastup počinje protiv domaćeg igrača Džeka Drejpera, trenutno 253. igrača na ATP rang-listi. Tradicionalno, aktuelni šampion prvog dana otvara program na centralnom terenu, pa će njihov meč početi od 14.30 po srednjoevropskom vremenu.

Moći ćete da ga gledate u direktnom prenosu na našem Prvom programu, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), a tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.

Slediće ih Sloan Stivens i Petra Kvitova, dok će program na najvećem stadion Ol Ingland kluba zatvoriti Endi Mari i Nikoloz Basilašvili.

U slučaju da trijumfuje, Đoković bi u drugoj rundi mogao da se sastane sa Kevinom Andersonom, kojeg je pobedio u finalu Vimbldona 2018.

Na terenu 1 prvi meč igraće se od 14 časova, a sastaće se Monika Nikulesku i Arina Sabalenka. Posle njih će snage odmeriti Stefanos Cicipas i Fransis Tijafo, dok će treći meč odigrati Iga Švjontek i Su-Vej Hsije.

Osim Đokovića, na turniru u Londonu učestvuju Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere, a trojica od njih četvorice će igrati tokom dana.

Prvi će na teren Kecmanović – sastaje se u 12.00 sa Fakundom Bagnisom iz Argentine. Lajović će oko 15.30 igrati protiv Francuza Žila Simona na terenu 5, dok će otprilike u isto vreme početi duel Đerea i Pabla Kuevasa na terenu 8.

U ženskoj konkurenciji neće biti šampionke Simone Halep, koja je zbog povrede morala da odustane od takmičenja, dok će Srbija imati samo jednu predstavnicu – Ninu Stojanović.

Stojanovićeva nije imala sreće na žrebu, pa će u prvom kolu odmeriti snage sa šampionkom iz 2018. i trostrukom grend slem prvakinjom Anželik Kerber. Ona, baš kao i Krajinović, takmičenje započinje u utorak.

Turnir u Vimbldonu traje do 11. jula, igra se za nagradni fond od 35.016.000 funti, a direktne prenose moći ćete da pratite na programima RTS-a.  

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво