Читај ми!

Polovičan uspeh srpskih tenisera u kvalifikacijama za Vimbldon

Srpski predstavnici imali su polovičan učinak u prvom kolu kvalifikacija za predstojeći Vimbldon. U drugu rundu plasirali su se Viktor Troicki i Nikola Milojević, dok su takmičenje završili Danilo Petrović i Natalija Kostić.

Troicki je savladao Amerikanca Kristofera Jubenksa, rezultatom 6:4, 6:7 (6-8), 7:5 i nastavio put na poslednjem takmičenju u profesionalnoj karijeri.

Nakon relativno lakog prvog seta Viktor je drugi počeo sa brejkom, ali je Jubenks uspeo da se vrati u meč, pa da u taj-brejku spasi meč loptu i od 5:6 dođe do 8:6.

Srpski teniser je u prvom delu trećeg seta spasao čak pet lopti, a onda u samoj završnici došao do meč lopte na riternu koju je iskoristio.

Njegov protivnik u drugom kolu kvalifikacija za Vimbldon biće još jedan Amerikanac, Brendon Nakašima.

Milojević je pobedio Lukaša Lacka (6:4, 6:4).

Trenutno 146. teniser planete je napravio brejk u petom gemu prvog seta, a onda u poslednjem, kada je servirao za vođstvo, spasao dve brejk lopte. Slovak je bolje počeo drugi set i poveo sa 3:0, ali je u narednih sedam gemova čak šest puta bolji bio Srbin.

Milojevića sada očekuje duel sa Čehom Zdenekom Kolarom.

Petrović, 164. teniser sveta, izgubio je sa 7:5, 7:6 (8-6) od devetnaestogodišnjeg Britanca Feliksa Džila, trenutno 987. igrača sveta.

Danilo je u prvom setu uspeo da se vrati nakon što je gubio 4:0, odnosno sa dva brejka, ali ne i da dođe do potpunog preokreta. U drugom setu je Džil ponovo vodio, ovog puta sa 5:3, ali se Petrović vratio i došao do taj-brejka iz kojeg, nažalost, nije izašao kao pobednik.

Džilov naredni protivnik biće Australijanac Mark Polmans.

Baš kao ni Petrović, Natalija Kostić nije imala šanse protiv Medison Inglis – Australijanka je slavila pobedu 6:2, 6:1.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво